Motorpsycho for tredje gang

Motorpsycho setter trolig en norsk rockerekord når de entrer scenen på Roskilde-festivalen for tredje gang.

Saken oppdateres.

Det er tynt blant norske rockband som er gjengangere på den danske festivalen, og Motorpsycho er fornøyd med å lede an.

I år er tredje gang Trondheims-bandet er booket inn, og denne gangen skal de på scenen klokken to fredagsnatten.

I studio

– Jeg har vært på mange bra sene konserter, sier gitaristen Hans Magnus «Snah» Ryan som er fornøyd med å være siste band på Odeon scene den kvelden.

Alle tre i Motorpsycho er kraftig jetlaget etter å ha kommet hjem fra USA for få dager siden.

Bent Sæther på bass og vokal, Ryan og den nye trommeslageren Kenneth Kapstad har spilt tre konserter i USA. I tillegg har de også tilbrakt et par dager i studio for å få oversikt over låtmaterialet.

– En slags vareopptelling, for å få føling med hva vi må jobbe med, beskriver Ryan. De har også spilt på litt nytt materiale, men hva som kommer ut av dette er uvisst fortsatt.

– Det kan ta måneder, eller flere år, sier gitaristen – som neste år kan feire 20 år med Motorpsycho.

Bandet som startet opp som trio, har i en tid telt fire bandmedlemmer, men er nå tilbake som trio igjen. Nyeste utgivelse er «Little Lucid Moments» som ble gitt ut i mars.

En tilfeldighet

Første gang Motorpsycho spilte på Roskilde var i 1993. Det kom i stand ved en tilfeldighet nesten. Egentlig var Oslo-bandet Life... But How To Live It? booket. Men de var utslitt etter lang turnering og måtte ta en planlagt ferie. Dermed ble det trukket i noen tråder og Motorpsycho kom inn i stedet.

I 1999 var Motorpsycho i en helt annen stemning.

– Vi var nettopp ferdig med innspilling i studio, og det var en underlig overgang å gå nærmest rett fra studio, ut på scenen og spille sprenghøyt, beskriver Ryan.

Motorpsycho har ikke noe stort publikum i Danmark, men tilreisende fra Tyskland, Nederland og Italia, der bandet har sitt store publikum i Europa og selvfølgelig nordmenn, danner fanbasen.

– Det kommer en og annen danske, men vi har vel nærmest en slags funksjon som sjømannskirke for nordmenn på Roskilde.

Fredag skal Motorpsycho konkurrere med kjente rocknavn som Nick Cave og hans band Grinderman og Kings of Leon samt mer popaktige eller rytmiske navn som Gnarls Barkley, Kate Nash og The Streets.

Det er i år omkring 8000 norske festivalgjester på den danske Roskilde-festivalen som går fram til søndag 6. juli.

Nærmere 75 000 publikummere er ventet fra hele Europa til festivalen som startet i det små i 1971 på dyrskueplassen utenfor den historiske danske byen.

 
 
 
På forsiden nå