– Det var ikke mange hårstrå unna at vi byttet leverandør. Samarbeidet hang i en tynn tråd, sier informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad i Coop Norge.

Utfallet etter tirsdagens møte mellom Caesar Salad og Fellesforbundet om arbeidstagerens rettigheter, var avgjørende for om Coop ville fortsette å kjøpe salat for 20-30 millioner kroner i året fra Frosta bedriften.

Fellesforbundet inn

Kløvstad opplyser at de føler seg betrygget etter å ha hørt konklusjonen fra møtet, og vil fortsette samarbeidet med Caesar Salad.

– Det viktigste som nå er oppnådd er at man på kort og lang sikt har fått Fellesforbundet inn som proff partner på arbeidstagersiden hos Caesar Salad. De er bedt om å være med i bedriften fremover. Dette gjør oss komfortable. Dette fører til en viss profesjonalisering av bedriften. Alle punkter som omhandler lønn og overtid har de også funnet en ordning på i samarbeid med Fellesforbundet, sier Kløvstad.

Bedre boforhold

Coop Norge krevde også at Frosta-bedriften måtte se på boforholdene for arbeiderne.

– Arbeiderne har bodd i campinghytter, noe som har vært kritisert av både arbeiderne og lokalbefolkningen. Boforholdene blir nå avviklet, og annen lokasjon skal brukes, sier Kløvstad.

Han legger også til at salatbedriften vil avvikle samarbeidet med det litauiske bemanningsselskapet Generalta.

Her er lokalene Caesar Salad deler med gartneriet Frostagrønt på Frosta. Foto: jens petter søraa