Motorpsycho, Roskilde

Like kompromissløse

Energinivået var upåklagelig på scenen, publikum fremsto noe mer slitne.

Saken oppdateres.

Roskilde Odeon scene

MOTORPSYCHO

Natt til lørdag

Motorpsycho holdt sin tredje konsert i Roskilde gjennom tidene sent, sent fredag kveld, noe som gjør at de ved siden av Kaizers Orchestra er det norske rockband med flest opptredener på Nordens største festival.

De spilte den foran et i utgangspunktet fullsatt Odeon-telt klokka 02.00 fredag kveld, da de avsluttet nærmere halv fire hadde store deler av publikum allerede tatt kvelden. Det skyldes nok dels generell festivalslitasje på en intens sommerdag, dels et Motorpsychosett som krevde sitt av en publikummer.

Men den drøye halvpart som sto igjen opplevde store ting. Powertrioen Motorpsycho er samspilte og presise som aldri før. De formidler et berg- og dalbane-sett av en konsert der det hele tiden er rom for det uventede. Det er ensemblespill på høyt nivå, det er solopartier fra alle tre, og det begynner jo å bli dreis på vokalprestasjonene fra både bassist Bent og gitarist Snah også!

Med et firelåters dobbeltalbum i bagasjen, spilte de et halvannen times festivalsett med seks låter som buktet seg frem og tilbake mellom høye majestetiske topper og snirklete omveier. Kvelden bød på fantastiske høydepunkter og rett og slett litt kjedelige partier – slik en Motorpsychokonsert nødvendigvis må være.

Den første jammen ble gjennomført på en halvtime. Etter å ha startet med «Hogwash», med en innlagt coverversjon av «Inside looking out», mumlet Bent noe om at nå kom «Little Lucid Moments». Og det var klart for en ny halvtimes berg- og dalbanetur.

Etter endt konsert kom de tilbake for ekstranummer. Ikke direkte upopulært at de fant frem «Vortex Surfer». Og en kan si hva en vil, men det er morsomt med en gammel hit også! 
    
      (Foto: Foto: RICHARD SAGEN)

  Foto: Foto: RICHARD SAGEN

 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

  Foto: RICHARD SAGEN

På forsiden nå