DumDum seiret igjen

På Marinen lørdag kveld viste DumDum Boys enda en gang at de er et av Norges ledende rockeband.

Saken oppdateres.

Pstereofestivalen, Marinen:

DUMDUM BOYS, lørdag kveld

DumDum Boys leverte en sensasjonelt bra konsert da de ble gjenforent under Norwegian Wood-festivalen for over fem år siden.

Siden da har de gjort en rekke solide konserter, blant annet under Uka høsten 2003.

Likevel har vi på ingen måte begynt å ta dem for gitt. Da Prepple, Kjartan, Aslak og Sola dro i gang «Mitt hjertes trell» litt før klokken 23.00 på Marinen lørdag, var spenningsnivået høyt, ikke minst ute i publikumshavet.

Bandet er blitt uhyre profesjonelt og dyktig, men de er på ingen måte blitt forutsigelige.

Det er fortsatt noe foruroligende over musikken deres, og da de fortsatte med «Gravitasjon» og Prepple brølte at «Jesus kunne gå på vannet, se jeg kan ligge på sprit», var det tydelig at flere av deres nyere låter, som denne fra 2006, er nesten på høyde med klassikerne.

DumDum på Marinen ble en triumfferd fra start til mål, og jeg fikk følelsen av at konserten fikk en ekstra sterk nerve fordi de var så til de grader på hjemmebane og fordi konserten foregikk på en arena de har drømt om å spille på i uendelig mange år.

- Det tok 200 år, men endelig er det konserter på Marinen, sa Prepple og sang «Takke faen».

Utover kvelden blandet de gammelt og relativt nytt. Vi fikk klassikere som «Tyven, tyven», «Slave», til og med «Englefjes» og selvfølgelig «En vill en».

«Møkkamann» ble framført med fandenivoldsk løssluppenhet - uten at bandet noen gang ble for løsslupne og tøvete - som de en sjelden gang kan bli.

Som sagt fungerte de relativt nye låtene svært godt i helheten. «Tynn tråd» var fin og «Enhjørning» en sterk avslutningslåt.

Jeg fikk følelsen av at Kjartan spiller bedre gitar enn noen gang og at Prepples stemme bare blir større og sterkere ettersom årene går.

De skulle egentlig ha gått av scenen ved midnatt, men de drøyde konserten noen minutter over tiden og ga oss perfekte ekstranumre som «Hagelangs», den knallsterke låten om å flykte fra Marinens nabolag, og «Splitter pine».

Helt til slutt kom selvfølgelig «Pstereo», som kanskje ikke var kveldens beste låt, men likevel en fin hyllest til hele festivalen.

Bare et par ganger underveis fikk jeg inntrykk av at de fløy på rutinen.

I det store og hele spilte DumDum Boys med en nerve, intensitet og underliggende farlighet som gjør at de fortsatt holder stillingen som et av Norges aller beste band.TV-ADRESSA: Se flere saker her

 
 
 
 
 
På forsiden nå