Høyem med nytt band og nye låter

Det er en rimelig eksklusiv konsert Madrugada-vokalisten gjør på Frostafestivalen i kveld.

Saken oppdateres.

Det blir den eneste i Trøndelag, og bare én av tre i hele landet i sommer. De to andre er på Trænafestivalen og i Langesund, sistnevnte som oppvarming til Leonard Cohen.Jobber med ny soloplate

For anledningen har han også med seg et helt nytt band som aldri før har spilt sammen: Børge Fjordheim på trommer (kjent fra blant andre Cloroform), Cato Thomassen (Cato Salsa) på tangenter og gitarer og bassist Rudi Nikolaisen. Høyem har tidligere jobbet med Fjordheim i studio, men de har aldri stått på scenen sammen. Thomassen var blant annet med på Madrugada-turneen i fjor, mens Nikolaisen er et ubeskrevet blad fra Tromsø, ifølge Høyem.

Hektisk turnévirksomhet med Madrugada i fjor, på det som ble den definitive avskjeden med bandet, gjør at Høyem har lyst til å ta det roligere i år. Han jobber også med sin tredje soloplate – og lover noen smakebiter fra denne i kveld.

–Vi kommer til å prøve ut nytt materiale ja, i hvert fall tre, fire låter, lover Høyem, som skryter av sitt nye band.

Frostafestivalen arrangeres i år over tre dager og åpnet i går med Åge Aleksandersen og Sambandet. I tillegg til Høyem blir det mulig å oppleve blant andre Katzenjammer i kveld og Ulf Risnes, Marit Larsen og Stage Dolls lørdag. Som vanlig har festivalen et bredt tilbud av artister i tillegg til headlinerne, og et omfattende familieprogram lørdag formiddag.Åge mer pop enn kongen

Selv om Høyem gjør få konserter i sommer, gjester han igjen Trøndelag om en drøy måneds tid. Da som gjestevokalist i Sambandet sammen med Kurt Nilsen – på Åge Aleksandersens jubileumskonsert på Torvet.

Da Høyem ble spurt om å være med, var han ikke vanskelig å be.

–Det blir stas! Det er en ære og en fornøyelse og dele scene med ham. Jeg har spilt med Åge noen ganger før, men han har jo en helt egen status i Trøndelag hvor han er mer populær enn kongen, minst. Det skal bli artig å få oppleve det. Og så er det fint at det blir gjort litt stas på ham, sier Sivert Høyem.

Sivert Høyem på Frostafestivalen i kveld.

 
 
På forsiden nå