På veien igjen

Hellbillies lar familien dra på ferie mens de drar på jobb. Men sånt blir det også suksess av.

Saken oppdateres.

Bandet fra Ål er godt i gang med årets sommerjobbing, og i dag er de et av kveldens høydepunkter på Frostafestivalen.

Fram til september skal de spille på større eller mindre plasser i landet, før de tar noen ukers pause og fortsetter med turneen fra oktober til desember. 50 konserter står på programmet.

– Hvordan kombinerer dere spilling med familieliv?

– He, det er et godt spørsmål. Det er ikke alltid like lett. For oss er sommeren høytid, og de siste fem-seks årene har vi reist mye rundt på sommeren. Vi er avhengige av å få med oss den sesongen for å kunne holde på med dette. Da får jeg heller tåle at noen drar på ferie mens jeg jobber, sier vokalist Aslag Haugen.Topper VG-lista

I fjor fikk Hellbillies ødelagt spillesesongen etter Haugens scenefall på Skippagurrafestivalen. Derfor føltes det ekstra godt for frontmannen å stå på scenen igjen.

– Det var aldeles fenomenalt. Da vi startet 10. juni på Byfesten i Lillestrøm var det nesten et år siden vi hadde spilt konsert sammen. Det var godt å kjenne at ting fungerer igjen, forteller han.

For femte uke på rad topper Hellbillies VG-lista med sitt tolvte album «Leite etter lykka». Den har fått fantastiske kritikker, og Adresseavisens anmelder mener bandet har blitt bedre.Fire-fem gjengangere

Og det skal godt gjøres for et band som har gledet folk i dalstrøkene i det ganske land i 20 år. Noen hits har det også blitt.

– Når du har holdt på så lenge, er det en del ting som har festet seg hos folk. Vi har et knippe på fire-fem låter som vi må spille på hver konsert. Men det er en forutsetning for at vi har kunnet holde på lenge. At man har hits må man vær særdeles glad for, kommenterer Haugen.

Hellbillies spiller på Frostafestivalen fredag 16. juli.

 
 
På forsiden nå