Het stemning

Både forventningene og temperaturen var nær kokepunktet før Åge Aleksandersen og Sambandet entret scenen på Småland lørdag kveld.

Saken oppdateres.

Og Åge innfridde. Som på så mange slags små og store festivaler i sommer-Norge 2005 ble det fornyede Sambandet stående igjen som høydepunktet på HS-festivalen på Frosta.

Mange vil mene HS-festivalen har sitt navn etter initialene til festivalens ubestridte sjef Hallbjørn Stenhaug. Selv insisterer han på at det er en forkortelse for Hyggelig Samvær-festivalen. Strengt tatt kan vel hver enkelt finne på sin egen forkortelse. Lørdag kveld i knallværet passet det i hvert fall med Het Stemning-festivalen.

Krampelatter

Tidlig samme dag drev Asgeir og hans makker Tor Erling både barna og kanskje aller mest de voksne til avansert krampelatter med sitt Hemningsløse Show. Gjennomsnittalderen i teltet steg med cirka 60 år og stemningen ble mer godlynt da Tore Strømøy intervjuet Asmund Bjørken innimellom gode musikalske bidrag fra sistnevntes Historiske Sekstett. Topp underholdning!

I det hele tatt var lørdag en knalldag på HS-festivalen, med meget godt besøk. Fredag og spesielt torsdag var det noe tynnere besatt publikumsmessig, men stemningen var upåklagelig da også.

Ny festival neste år

Programmet på årets HS-festival var av gjennomgående høy kvalitet, med gnistrende utøvere innenfor forskjellige sjangre, fra Odd Nordstoga til Ola Kvernberg, og kvalitetsband fra Bayous og Hoven Droven fra Danmark og Sverige. De trønderske irene Lassie & the Lads er også et orkester å se opp for.

HS-festival blir det også neste år. Kanskje ikke over tre dager, og det er ikke helt sikkert det blir på nøyaktig samme sted.

 
På forsiden nå