Skal møte originalene

Gjett om tributebandet Hold the Line gleder seg til å møte heltene i Toto lørdag.

Saken oppdateres.

- Jeg skjønte du kom til å spørre om det! Jeg vet ikke, jeg tror Toto har dårlig tid, det blir vel å hilse på og sånn, sier Sverre Sørgård i Hold the Line, trondheimsbandet som har spilt coverlåter av Toto siden 2000.

Lørdag har de fått innvilget en halvtime backstage med Toto, før originalene inntar scenen på Torvet.

Håper på gruppebilde

- Det hadde vært artig å ha fått til et gruppebilde. Få signert plater. Jeg har hørt at de er veldig imøtekommende, sier Tom Nordseth.

- Det kan jeg skrive under på. Jeg har møtt hele bandet to ganger, sier Jan Egil Øverkil som ikke spiller i Hold the Line, men som skal være vert for bandet under trondheimsvisitten.

- De har jo blitt voksne karer de også, humrer Sverre Sørgård.

- Vi får bare føle oss fram, og se hva de vil bruke tiden til, fastslår Tom Nordseth.

Hele gjengen er samlet til øving foran Hold the Line-konserten fredag. En perfekt oppvarming til Toto-gigen lørdag. Jan Egil Øverkil forsikrer om at coverbandet holder mål.

- Jeg har sett Toto sju ganger, og Hold the Line tre. Gutta gjør en kanonjobb. Du har jo to par sko å fylle, gliser han til trommis Sverre Sørgard.

- Jeg venter bare på at han skal knekke en fot, humrer Øverkil. Det er nemlig ikke bare bare å spille Toto-låter. Originalene er mildt sagt dyktige musikere, og har blant annet backet Michael Jackson på plate. Hold the Line er ydmyke.

Viktig med detaljer

- Vi prøver å tilnærme oss, sier Sverre til stor latter fra resten av bandet.

- Når vi plukker ei låt, prøver vi å få med detaljene. Vi føler vi må slite litt, presse oss selv, utdyper trommisen.

- Toto spiller fengende musikk, som krever sin mann både instrumentalt og vokalmessig. Vi må på alle måter ta oss selv i nakken, sier Tom Nordseth.

- De har en vid spennvidde i låtmaterialet, det liker vi godt. Hvis vi ikke hadde sagt at vi kun spiller Toto låter på konsert, ville folk aldri trodd at vi spilte sanger av samme band, forteller Sørgård.

 
Klare til dyst I kveld spiller Hold the Line Toto-låter i Trondheim. Lørdag skal de treffe og se originalene. Fra venstre Lars Måløy, Sverre Sørgård, Jostein Bø, Jostein Svarstad, Stig Nordseth og Tom Nordseth. Foto: AUDUN HOEM HAGEN 

Klare til dyst I kveld spiller Hold the Line Toto-låter i Trondheim. Lørdag skal de treffe og se originalene. Fra venstre Lars Måløy, Sverre Sørgård, Jostein Bø, Jostein Svarstad, Stig Nordseth og Tom Nordseth. Foto: AUDUN HOEM HAGEN 

På forsiden nå