Ukerevyen med blå tråd

I kveld er det bypremière for forestillingen som samler 20 000 trøndere. I år møter du både blå gnarker og Anne B. Ragde.

Saken oppdateres.

Ukerevyen har fylt fire fulle hus allerede før den egentlige premièren for vanlige publikummere i kveld, og er det arrangementet som blir sett av desidert flest publikummere under Uka. I 2005 løste 20 000 gjester billett til forestillingene.

Årets revy, «Manifest», har satt seg fore å ta med publikum inn i et helt eget univers fra start til mål. Uka lar den røde tråden bli blå og fargelegger hele revyen i et felles visuelt univers av blåtoner og metalliske materialer.

- Det er ofte snakk om at publikum savner en rød tråd i ukerevyen. Vi har forsøkt å gjøre noe med det og har laget en helhetlig forestilling, sier revysjef Ida Mathisen.

En djevelsk Mifesto er gjennomgangsfigur fra a til å, sammen med de boblerunde gnarkene, som er en særegen ukeoppfinnelse. Gnarkene er tre lubne, blå fabelfigurer som labber rundt på scenen uten en eneste replikk underveis.

Ragde får svi

En rekke tradisjonelle revysketsjer er klemt inn i den felles rammen, og på premièren i kveld vil publikum få se at Anne B. Ragde er blant de som får gjennomgå i årets utgave. Hun banner, sverter, røyker og skåler seg gjennom sin sketsj, og får blant annet selskap av krokodillejeger Steve Irwin og Askepott i løpet av kvelden.

På scenen står et knippe skuespillere som har vært viktige i å utforme innholdet fram til ferdig forestilling.

- Det har vært en dynamisk prosess mellom forfatterkollegiet som har skrevet tekstene og skuespillerne som har jobbet med materialet og gjort stoffet til sitt, sier Mathisen.

- Skuespillernes personlighet og sjel skinner godt gjennom på scenen, supplerer produksjonsassistent Mari Anne Bjørkmann.

Stolte

Etter første interne première torsdag kveld var de begge lykkelige og stolte over den revyen de i dag skal presentere for byen. Med setene fulle av ukefunksjonærer og inviterte gjester var det også en solid hjemmebane som møtte skuespillerne i Storsalen.

- Alt fungerte perfekt, mener revysnekkerne.

Bak scenen var også skuespillerne strålende fornøyde med å endelig være i gang.

- Det var kjempebra stemning etter første visning. Masse energi og glede!

Adresseavisen anmelder Ukerevyen basert på bypremièren i mandagsavisa.

Ukerevyen «Manifest». Bypremiere i kveld kl. 19.00, spilles til og med 29. oktober, billetter fra 95 til 545 kroner.

 
 
På forsiden nå