«Informasjonen» blir film

Bulldozer film har kjøpt tv- og filmrettighetene til Bår Stenviks roman «Informasjonen»

Forfatter Bår Stenvik. 

«Informasjonen», 2018. 

Saken oppdateres.

Stenvik, som er fra Namdalseid, er journalist og forfatter og har skrevet sakprosabøkene «Å bli en annen» (2016), «Bløff» (2014), «Skitt» (2011) og «Dataspill» (2011). I år kom hans første roman, «Informasjonen».

«Avansert, underholdende og fremtidsrettet roman om teknologiens muligheter til å skape supermennesker», skrev bokanmelder Stein Roll i Adresseavisen i februar, og ga femmer på terningen.

LES ANMELDELSEN: Et vilt digitalt liv

- Vakker kjærlighetshistorie

Christian Holm-Glad, regissør i Bulldozer film, har store forhåpninger til transformasjonen av Stenviks tekst fra bok til filmlerret.

–Dette vesentlige og store spørsmålet som egentlig handler om all vår fremtid med kunstig intelligens klarer Bår på en fengende og leken måte å pakke inn i en vakker kjærlighetshistorie som jeg har stor tro på at kan bli en fantastisk film, sier Holm-Glad i en pressemelding.

Hovedpersonen i boka er Sven Borg, snart førti. Han har master i psykologi, kjører selvstyrende bil og har ei robotklokke (iMentor) som holder styr på hverdagen hans. Jobben er å holde foredrag til næringslivet om kroppsspråk og kommunikasjon.

–Jeg er så klart kjempespent på hvordan det kommer til å se ut. Jeg ser for meg at rollen som Sven er en interessant utfordring for en skuespiller – en kroppsspråk-ekspert som kan manipulere sin egen framtoning etter behov, sier forfatter Bår Stenvik i den samme pressemeldingen.

«Informasjonen», 2018. 

LES OGSÅ: «Skitt» fikk pris

«Psykologisk bok»

«Stenvik har skrevet en spennende roman som kan utfordre leseren med sitt teknologiske språk, men i bunn ligger en streit psykologisk bok om tap av kjærlighet og selvransakelse. Romanen er kritisk med tanke på den digitale kontrollen over følelser og påbudet om å leve rasjonelt. Men jeg tror Stenvik digger muligheten til at en programvare vil akselerere våre mest menneskelige evner til å bli lykkeligere og påskynde evolusjonen. Eller kanskje ikke», avslutter Roll i anmeldelsen.

På forsiden nå