Saken oppdateres.
- Dette er helt fantastisk! Nå har de siste brikkene falt på plass, sier Mari Lunden Nilsen.
Les også: Femmina for femte gang
Regissøren har fulgt de åtte ungdommene i Tangueros del Norte i tre og et halvt år, fra den yngste var 11 år. Hun har filmet øvinger, en danningsreise til Buenos Aires og dessuten fulgt dem gjennom viktige livsvalg i ungdomstiden. Langversjonen av filmen hadde première på Kosmorama tidligere i år.
- Etter dette begynte ting å skje, sier Lunden Nilsen, som nå har solgt en nedklippet 30 minutters-versjon til TV2. Denne konsentrerer seg om ungdommenes reise til Buenos Aires for å lære seg å spille tango og bli ekte «tangueros».
- Høydepunktet er møtet mellom trønderne og Marcos Madrigal, en 89 år gammel levende legende av en bandoneon-lærer, forteller Lunden Nilsen, som er imponert over ungdommenes grundighet. I to intense uker prøvde de å lære så mye som mulig av argentinerne.
- De var unge og uerfarne og gikk ganske enkelt på trynet. I Buenos Aires møtte de helt andre og strengere krav enn hjemme, sier Lunden Nilsen, som er imponert over ungdommenes utvikling i årene etterpå:
- Musikalsk sett har det tatt helt av, sier hun.
I går var aller siste opptaksdag for filmen. I alle fall på en god stund. Utflyttede bandmedlemmer hadde tatt turen tilbake til Trondheim og trosset surt høstvær for å spille tango fra toppen av festningen. Senere i uken skal de to bandoneonspillerne Valeria Neira Lillebjerka og ÅsbjørgRyeng spille på Femmina Internasjonale filmfestival i Verdal. Som to av fire kvinnelige bandoneonspillere i verden skal de skape den rette stemningen før filmen vises på festivalen.
- «Trøndertango» bare må bli et eget begrep, avslutter en fornøyd Mari Lunden Nilsen.