KURT BLIR GRUSOM:

Trønderharselas fra Kurt

- Alle karakterene er dradd ut i det ekstreme, lover regissør Rasmus A. Sivertsen.

Saken oppdateres.

TV-ADRESSA: Se Atle Antonsen som Kurt

Fredag er det premiere på animasjonsfilmen Kurt blir grusom, basert på Erlend Loes barnebok med samme tittel. I filmen harseleres det med trønderske politimenn og bartene deres.

Roooosenboooorg!

- Vi må ha lov til å herse litt med våre egne, sier regissør Rasmus A. Sivertsen, selv oppvokst på Inderøy. Både manusforfatter, tegner Kim Hiorthøy og politimannens stemme Paul Ottar Haga er trøndere – og gjengen kan dermed tillate seg å toppe parodien med dialekt, bart og Rosenborgrop.

- Men dette er punktum, nå er det nok, ler Sivertsen, som dermed har gitt det forfyllede jaktlaget fra Slipp Jimmy Fri en lovmessig motspiller.

Fine bryst, forresten!

Ikke bare politiet får gjennomgå i Kurt blir grusom. Også bergensere og sørlendinger får sitt pass påskrevet, som hovmodig, konservativ lege og lillakledd new age-tante. Den kvinnelige statsministeren er tegnet i god Gro Harlem Brundtland-stil, med rød topp og veldig store, duvende bryst. Som en gjennomgående vits hilses hun med «Kjempebryst!» og svarer «Takk!».

- Dette er jo et kompliment, mener Sivertsen. - Hun bruker brystene som maktgrep og får kompliment for dem.

Statsministeren er en viktig figur i filmen, men langt fra den viktigste. Familiefaren Kurt er hovedpersonen, sammen med sønnen Bud. Sivertsen har forståelse for alle som savner jentehovedroller i barnefilm.

Av og for menn

- Dette er jo en generell diskusjon som også gjelder liveaction film: At det er for mange menn som lager film for menn, sier Sivertsen.

Torsdag er det première på rød løper og med trøkk på Colosseum i Oslo. Fredag blir Kurt grusom også her i Trondheim.

 
 
 
 
På forsiden nå