Vant Harem og Helge

Trondheimsjenta Cathrine Småvik hadde ikke forventninger om å få seg kjæreste under Harem-innspillingene. Men hun og Helge Bråthen ble i går kåret Harems kjærlighetspar, og Oslogutten har allerede gjort trønder av seg.

Saken oppdateres.

- Det går kjempefint med oss, bekrefter Cathrine Småvik (27). De to turtelduene kom hjem fra Maldivene 1. oktober, og det tok bare en uke eller to før Helge Bråthen (28) ble med på lasset til Trondheim. Her skal han lese til eksamen, før han begynner på hovedfag psykologi i Trondheim over jul. Også Cathrine leser til eksamen, da hun studerer økonomi ved TØH.

Falt for humoren

Som vinnere av Harem får de to en feriereise til Cuba, men grunnet studier får de neppe tid til å reise dit før tidligst til sommeren.
Det var tydelig for alle som så de siste episodene av Harem at de to var forelsket i hverandre. Men selv var de ikke skråsikre på om følelsene ville holde i den norske hverdagen. - Det eneste vi visste, var at vi var forelsket i hverandre. Da jeg så ham i norsk høstmørke og med Ola Nordmann-klær for første gang, var det litt rart. Men begge merket at følelsene var de samme, og vi kastet oss rundt halsen på hverandre. Da skjønte vi at det ikke bare var tilværelsen der nede som gjorde at vi ble forelsket, smiler Cathrine. Hun dro nedover til Maldivene uten håp eller forventninger om å finne kjærligheten. Førsteinntrykket av de mannlige deltakerne var heller ikke det beste. - De virket som en umoden gutteklubb, som gikk over alle støvleskaft for å få oppmerksomhet. Det ble litt hysterisk de første dagene, innrømmer Cathrine.
- Det ble om å gjøre å finne noen jeg trivdes sammen med. Den første daten med Helge ble en befrielse i så måte, forteller hun. Oslogutten valgte å forføre Cathrine med humor i stedet for det hun kaller «klisjprat».
- Men det tok litt tid for begge å bli forelsket. Til å begynne med så Helge på meg som blond, vakker og en som tok seg godt ut på en barkrakk, men ikke noe mer. Han var vel også litt nysgjerrig på Marit, men fant etterhvert ut at han hadde mye mer til felles med meg, mener 27-åringen. De to fikk god tid til å bli kjent i selve finalerunden, og da fikk de også dra på date utenfor de oppsatte kulissene. Da begynte forholdet å utvikle seg til noe mer.

Søskenforhold

Av finalistene var det flere enn Cathrine som hadde forbindelse til Trøndelag. Bjørnar Pedersen, som ble valgt av Marit Knevelsrud, er opprinnelig fra Kristiansund, men bosatt i Trondheim. Elise Oftedal valgte seg Trondheimsgutten Trond Morten Vikestad, som for tiden bor i Stavanger. Av de andre finaleparene er det bare Karianne Jensen og Raul F. Sales som fortsatt holder sammen.
- Men de har tatt det litt roligere enn oss, og ble kjærester først etter at de kom hjem, forteller Cathrine. - Er du lettet over at «Harem» viste seg å bli et såpass lite konfliktorientert konsept?
- Jeg visste at det skulle være et snilt program. Vi ble lovet at Harem skulle fokusere på relasjonsbygging, flørt og personlig kjemi, og at vi ikke skulle bli satt i ubekvemme situasjoner eller satt opp mot hverandre. Det var heller ikke noen stor premiepott å krangle om, så oppholdet framsto egentlig som en ferietur med venneflokken, forklarer Cathrine. - Særlig vi jentene fikk nesten et søskenforhold til hverandre. Vi hadde dårlige dager med heftige diskusjoner, men det lå aldri noe vondt bak det. Dessuten hadde vi det mye morsommere enn det så ut som på tv. Vi gikk rundt og fniste hele tida, og det var masse intern humor.

Litt skuffet

«Harem» har fått til dels hard medfart av kritikerne, og seertallene har heller ikke vært de beste. Cathrine ble innerst inne litt skuffet over programmet da hun fikk se det på tv. - Vi følte at vi jobbet kjempehardt hver dag for å skape god tv-underholdning, men det morsomste og beste av det vi fant på ble ikke vist. Slik sett er jeg vel ikke så fryktelig stolt over måten jeg framsto på, sier Cathrine. Men hun har likevel fått positive tilbakemeldinger fra trønderne etter programmet. - En far på 50 år sa at den åtteårige datteren hans hadde meg som sitt store forbilde. Det er jo litt skremmende, men det er kanskje bedre å ha meg som forbilde enn noen fra Big Brother, tror Cathrine.

På forsiden nå