Kl. 23.59 i natt har den nyeste Batman-filmen premiere på Trondheim Kino.

Den kommer til å foregå uten noe ekstra i regi av kinoen, etter at tolv mennesker ble skutt og drept og 58 ble skadd under premieren av filmen i Colorado natt til lørdag.

- Vi har valgt å ikke gjøre noe ekstra, det blir en rolig premiere, sier kinosentersjef Annikken Sandberg til adressa.no.

Les også: Skjerper sikkerheten på kinoer i USA

Vises i fem saler

Forhåndssalget i Trondheim har vært bra, og så langt er fem kinosaler i Nova satt opp til premierevisningen.

- Sal 1 ble veldig fort full. Vi åpnet to kinosaler til i går, og ytterligere to i dag. Vi følger med på billettsalget utover dagen, og setter opp enda flere saler om nødvendig, forsikrer Sandberg.

Med «The Dark Knight Rises» tar Christopher Nolans Batman-trilogi slutt. Den begynte med «Batman Begins» fra 2005, og fortsatte med «The Dark Knight» i 2008, der avdøde Heath Ledger gjorde en uforglemmelig rolle som Joker.

Les anmeldelsen av «The Dark Knight»: Mørk til sinns, gnistrende gjennomført

- Nesten en skurk

Batman dukket for første gang opp i «Detective Comics» nummer 27 i 1939, skapt av tegneserieforfatterne Bob Kane og Bill Finger.

Som i de to forrige, har Christian Bale hovedrollen som Batman og Bruce Wayne. I løpet av de ti årene filminnspillingene har vart, har Bale hatt god tid til å analysere karakteren.

- Han er ikke en sunn superhelt. Han har en personlighetsforstyrrelse, og er en meget trist, og ensom person. Offentlig opptrer han som playboy, og i Batman-karakteren er han personifiseringen av raseri og følelsen av urettferdighet. Han er nesten som en skurk, sier Christian Bale til The Telegraph.

Skuffende åpningshelg

«The Dark Knight Rises» har så langt solgt dårligere enn forventet i USA, trolig på grunn av massakren fredag.

Under åpningshelgen var det ventet at filmen skulle selge billetter for 200 millioner dollar, men salget endte på 162 millioner dollar i USA og Canada.

Filmen har et budsjett på rundt 1,5 milliarder kroner.

Anne Hathaway spiller Catwoman (Selina Kyle). Foto: SF Norge AS
Tom Hardy har rollen som skurken Bane. Foto: SF Norge AS