«Vinterkyss» vant hovedpris

Stakk av med pris i Los Angeles.

Saken oppdateres.

Den norske Oscar-kandidaten «Vinterkyss» vant natt til mandag juryens hovedpris ved det Amerikanske filminstituttets filmfest i Los Angeles.

«Vinterkyss» vant prisen etter konkurranse fra andre sterke Oscar-kandidater, melder Norsk filminstitutt på sine nettsider.

Den norske filmen er Sara Johnsens regidebut. Produsent Christian Fredrik Martin mottok utmerkelsen i Los Angeles

Filmens hovedrolleinnehaver Annika Hallin er for tiden i New York, og fikk nyheten om utmerkelsen kort tid etter å ha møtt New York-publikum i forbindelse med visning av filmen ved Lincoln Centre. Hun takker juryen for prisen.

– Vi lagde en film om menneskelige erfaringer, fortalt på en rå, ærlig og lite glamorøs måte. Det er ikke et vakkert eventyr, men den forteller om sorg og lidelse på en måte som alle kan forstå, sier Hallin.

Regissør Sara Johnsen mottok nyheten hjemme i Oslo.

– Jeg er kjempeglad, for selv om filmen handler om tap og sorg, så berører den også håp, hvor kjærlighet og tilgivelse er mulig. Filmen viser også hvor viktig det er å ta vare på de man er glad i og at smerte kan stilles og at det er mulig å gi uten alltid å få noe tilbake, sier Johnsen.

«Vinterkyss» mottok tidligere i år to Amanda-priser. Annika Hallin fikk dessuten prisen for beste kvinnelige skuespiller under den europeiske filmfestivalen i Brussel.

 
På forsiden nå