Spiller i norsk skrekkfilm

Ingrid Bolsø Berdal fra Inderøy spiller i det som kan minne om en norsk «Ondskapens hotell».

Saken oppdateres.

I filmen tar fem ungdommer inn på et nedlagt høyfjellshotell som kan minne om det nedlagte hotellet i «Ondskapens hotell». Etter hvert begynner det å skje fæle ting rundt dem.

- Jeg ble selv skremt under innspillingen, sier Berdal til adressa.no.

Hun ringer i en pause fra innspillingen, som avsluttes onsdag. Skrekkfilmen har premiere fredag 13. oktober.

Hard innspilling

Ingrid Bolsø Berdal forteller at filminnspillingen var svært krevende, både mentalt og fysisk.

- Hva var det verste du måtte gjøre?

- Det kan jeg ikke røpe...

Under filminnspillingen har skuespillerne og filmcrewet vært isolert i Jotunheimen i seks uker. Likevel har ikke skuespilleren fra Inderøy fått nok av fjellet.

- Jeg skal på hytta i Leksvik i påska, sier Berdal.

Til vanlig jobber Berdal på Det Norske Teatret i Oslo. Etter filminnspillingen venter roller i «Bikubesong» og musikalen «Hair». Tidligere har hun spilt Helga i Spelet om Heilag Olav.

- Det er gøy å ha så ulike roller, sier Berdal.



Ulike skuespillere

De fem unge skuespillerne har forskjellig bakgrunn. Med seg har Ingrid Bolsø Berdal Viktoria Winge, som er elev ved Teaterhøgskolen og arvelig belastet i skuespilleryrket. Yngstemann i gjengen er 19 år gamle Endre Martin Blindheim Midtstigen som har litt erfaring fra amatørteater. Rogalendingene Tomas Alf Larsen og Rolf Kristian Larsen har også drevet med amatørteater tidligere.





Blod og skrik

Uten hensyn til hva andre måtte mene om prosjektet, har kameratene i Fantefilm startet innspillingen av det de hevder er Norges første ekte skrekkfilm. Med blod og gørr, spenning og skrik som revner stillheten i det norske høyfjellet. Alt som hører med og som det er mulig å få for 15 millioner kroner.

Historien i «Fritt vilt» handler om fem glade og forelskede ungdommer som er på skiferie sammen i den norske fjellheimen da ulykken rammer den ene av dem. Deretter følger halvannen time med gode gammeldagse skrekkeffekter.

– Dette blir Norges første renskårne skrekkfilm som er laget for det store lerretet. Den blir visuelt sterk og blir en berg-og-dalbane-opplevelse hvor publikum skal skvette i stolene, sier produsent Martin Sundland.





Isolert på fjellet

Også regissør Roar Uthaug ser litt sliten ut etter nesten seks uker til fjells. Mesteparten av tiden har han og resten av de rundt 35 andre i staben vært mer eller mindre isolert på Leirvassbu turisthytte i Jotunheimen.

Mobiltelefonene fungerte ikke og alt som fantes var én telefon av den gamle, stasjonære typen.

– Vi hadde litt internettforbindelse da, men det var via satellitt. Egentlig var det nesten litt deilig, sier Uthaug som først skal bevilge seg en lang påskeferie før det massive etterarbeidet med filmen starter.

 
 
På forsiden nå