Bond i bøtta

Mer brutal, mindre sjarm, og klart dårligere enn første forsøk med Daniel Craig som 007.

Saken oppdateres.

Ekstramaterialet er solid, men ikke nok til å bære en egen disc på dvd-versjonen av fjorårets Bond-film, som mer og mer framstår som en skuffelse og en svekkelse av Bond-merkevaren. Mens Daniel Craigs første film som Bond fra 2006, «Casino Royale» står som en av de aller beste i serien, er «Quantum of Solace» en av de svakere.

Noen av actionscenene imponerer, og Bond framstår råere og mer hevngjerrig enn noen gang, men det er dessverre ikke forløst i en historie og i en regi som aldri nærmer seg det beste av tidsriktig agentaction. Selv om «Quantum of Solace» er en habil underholdningsaction, framstår den som andrerangs sammenlignet med den beste J.B. på lerretet i det siste, nemlig Jason Bourne.

Det kan se ut som om «Quantum Of Solace» har prioritert fart og brutalitet framfor å etablere drama, historie og persongalleri og klaustrofobi. Det er interessant å møte en mørkere, mer kynisk og råere Bond, men Daniel Craig får ikke nok å spille på til å gjøre ham interessant nok som antihelt. «En grublende, mutt og actionjaget James Bond mister noe underveis i det heseblesende tempoet - nemlig den bitende ironien, den beske humoren, den jålete elegansen», skrev Martin Nordvik etter kinopremieren. På mindre lerret blir det ekstra tydelig at Bond har vært bedre og mer underholdende før.

Ekstramateriale: Bakomfilm, musikkvideo, intervju og mye mer.

 
På forsiden nå