Lasse & Geir

Saken oppdateres.Den mest insisterende unge og rocka filmen deres, hvor replikkene alene er nok til å gjøre den udødelig. Aldri har folk snakka mer utfrika, utflippa på norsk film enn Torgeir Schjervens energiske innsats som Lasse. «Er du libberal, din jævel?» og «Ska'rru se på kukken, kjærringfaen?» er vel så sterke som Lasse Tømtes berømte ord om å snurpe igjen smella. Filmen skildrer en avgrunn mellom ungdommene og foreldregenerasjonen, best uttrykt i den klassiske middagsscenen hvor faren til Lasse tar rasende oppgjør med mora og sønnene, fordi hun har laget gelé til dessert. Lasse prater som et lokomotiv gjennom hele filmen. Det er energien hans som får filmen til å leve så godt, til tross for håpløs slutt og en rekke pinlige scener.

Jorunn Kjellsby: Spiller mora til Lasse i blomstrete kjole, gjør så godt hun kan, som buffer mellom sønnene og den biske faren.

Kjentfolk: En purung Thomas Robsahm spiller den vesle lillebroren til Lasse. Kjersti Døvigen møter Lasse og Geir på t-banen, for å ta dem begge hjem til sengs.

Replikken: «Jeg skal ikke ha gelé til middag! Jeg skal ha mat. Ikke en klump med gult stivna vann. Forsøk å få det inn i grauthauet ditt!» (Faren til Lasse er misfornøyd med sin kones påfunn med dessert etter lapskausen)

 
På forsiden nå