Ensemblet og materialet gjør det fristende å ønske seg «Familien, August: Osage County» på teatret snarere enn på kino. Godt filmet teater kan bli svært god film, men tv-regissør John Wells lykkes bare delvis i dette skuespillet av Tracy Letts.

«Familien, August: Osage County» står på skuldrene til Eugene O'Neills «Lang dags ferd mot natt» som dybdeboring i familiegrums. To generasjoner søstre og deres menn samles hos familiens syrlige overhode, i Oklahoma, etter en familietragedie. Gradvis hentes skjelettene ut av skapene, med en pilleavhengig Meryl Streep som utløsende faktor og Julia Roberts som hennes sta datter.

Medspillere som Chris Cooper, Julianne Nicholson, Benedict Cumberbatch og Sam Shepard gir mye å glede seg over for teatervenner. Julia Roberts gjør sin beste rolle på ei stund og Meryl Streep er selvsagt god i et drama skrevet så hennes rolle skal skinne og ryste. På lerretet skinner den mer enn den ryster, fordi tid, rom og omgivelser ikke helt har klart å ta teksten fra teater til film. Det er synd, fordi Chris Cooper, Julia Roberts og Julianne Nicholson leverer spill og karakterer av en type det ikke er for mange av på kino.

Julianne Nicholson(t.v), Meryl Streep og Margo Martindale i «Familien, august: Osage County», Oscar-nominert film som lener seg vel tungt mot teater i følge vår anmelder. Foto: CLAIRE FOLGER