SOS SVARTSKJÆR

Friske takter i havgapet

Selsomme ting finner sted i voldsom narur og skaper frydefulle, iskalde gufs nedover ryggen hos både ung og gammel.

Saken oppdateres.

Arne Lindtner Næss er en gammel ringrev som vet akkurat på millimeteren hva som skal til for å få det til å kile frydefullt nedover ryggraden på barn og ungdom – og voksne med. Et eget lag med barneskuespillere har han avslørt for lenge siden – med bl.a. fire filmer om den unge Olsen-banden. Et godt lag med dyr har han også – noe han overbeviste om i «Venner for livet» hvor en hund og en okse var sentral i begivenhetenes gang. Her forsterker han inntrykket med stram regi og godt manus i en imponerende spenningsfilm i stort format.

Etter en skummel intro hvor ikke helt stuerene ting kastes på sjøen fra et lasteskip, er det en liten selunge som har kommet bort fra moren sin som drar det hele i gang. Det er ungjenta Noora som får kontakt med selen, og som tar i land den mystiske pakken som mange etter hvert viser stor interesse for.

Dermed brettes et spennende eventyr ut for oss med mektig natur i Øygarden kommune nord for Bergen som kulisser. Vi skal vokte oss vel for å røpe noe mer, dette er en skikkelig røverhistorie som nok blir i tøffeste laget for de aller yngste. For alle andre derimot blir dette riktig underholdende og velspilt, ikke minst av Amina Hegvold Sanca som Noora – hvor kommunikasjonen og vennskapet mellom den vesle selungen er både rørende og imponerende.

 
På forsiden nå