«Natt på museet: Gravkammerets hemmelighet» er tredje film i rekken om museumsvakten Larry og hans eskapader med museumsgjenstander som blir levende om natten.

En gjenåpning av museet går ikke som planlagt, gamle forbannelser blir igjen aktuelle og Larry og hans antikverte venner må ta turen til British Museum. Det er ikke småtteri når samlingene fra det gamle imperiet kommer til live, og ingen ringere enn Sir Lancelot blander seg også inn i historien.

Effekter lesses på, og det er svulstig også på lydsiden. De levende dinosaurskjelettene er ganske tøffe, men filmen preges likevel sterkt av oppfølgersyndrom, der elementer som har vist seg å fungere sammen tidligere, hives sammen på en måte som virker forhastet og lite gjennomført. Filmen inneholder også en pussig sidehistorie om Larrys tenåringssønn som vil bli DJ på Ibiza, noe som antakelig leder an til museumsfilm nummer fire.

En gjeng velkjente komikere medvirker i «Natt på museet», men få av dem viser seg fra sin beste side. Rebel Wilson som ferm sikkerhetsvakt er et friskt pust, mens Larry spilt av Ben Stiller er nedtonet til det nesten kjedsommelige, og salig Robin Williams fremstår mest som en skygge av seg selv. Steve Coogan og Owen Wilson roper om kapp i rollene som henholdsvis cowboy og romer i miniatyrformat, mens en stakkars kapusinerape må bære mye av handlingen på sine spinkle skuldre.

I dubbet versjon har en hel del komiske nyanser forsvunnet fra filmen.

Anmeldt av MARTE THINGSTAD