Hootie-hoo

FILM: Småbarnsforeldre i 30-åra i kamp mot partystudenter som nye naboer. «Bad Neighbours» er en middels pinlighetskomedie fra folk som kan bedre.

Saken oppdateres.

Nå begynner slagget fra Judd Apatow-skolen i amerikansk komedie å komme fram. «Bad Neighbours» kan sees som paret fra «Knocked Up» (2007) som småbarnsforeldre som til sin forskrekkelse får «Deltagjengen» (1978) som nye naboer.

En komedie om unge voksne som møter yngre varianter av seg selv som naboer fra helvete, er bra utgangspunkt for komedie. Nicholas Stoller burde være rett regissør med «Five-Year Engagement» (2010) og «Forgetting Sara Marshall» (2008) på rullebladet.

Dessverre er «Bad Neighbours» anstrengt og pratsom, med middels kjemi mellom Seth Rogen og Rose Byrne som småbarnsforeldre som prøver å fordrive nye partynaboer. Som gammel-russ som forsøker å late som om de er yngre enn de er, blir det noe anstrengt patetisk over dem.

Filmen er best når den leker med filmreferanser, fra «Batman» til Robert DeNiro. Som hedonistisk studentfestfilm er den originale «Deltagjengen» langt bedre. Som filmatisk skildring av fest ute av kontroll, er 2012s «Project X» mer imponerende.

Med unntak av Rose Byrne, som får spille ut melkespreng for hva det er verdt, er alle kvinnerollene under 40 som sexobjekt. Zac Efron og Dave Franco får også vist fram kropp. Dessuten får de erfare filmens moral og budskap: «Bros before hoes». Kompiser foran kvinner.

På forsiden nå