Eventyr på avveie

Hva skjer hvis eventyrskikkelser plasseres i virkeligheten? Filmen spør og svarer spøkefullt underholdende.

Saken oppdateres.

Gode skuespillerprestasjoner er et viktig bidrag når filmen «Eventyr i New York» («Enchanted») lar et animasjons Disney-eventyr gli over i en «vanlig» filmfortelling fra New York. Susan Sarandon er en skikkelig heksete dronning, og - enda bedre, Amy Adams er aldeles uimotståelig som prinsesse Giselle på vift på Manhattan (er lik «virkeligheten» i følge Disney).

Adams hadde et overbevisende gjennombrudd med rollen i «Junebug» - en god film som havnet rett på dvd her til lands.

I tegnefilmfasen «Eventyr i New York» er Giselle en Askepott- eller Snehvit-variant, men idet hun skal vies til sin utkårede prins Edward, har den iskalde dronningen (Sarandon) fått nok, - Giselle må sendes bort. Og vips - så er tegnefilmen forbi, og Giselle gjenoppstår på Times Square. Der møter hun etter hvert en riktig hyggelig og enslig far, Robert (Patrick Dempsey) med datteren Morgan (Rachel Covey), søt musikk oppstår, men - Robert har allerede kjæreste. Og det har for så vidt Giselle også, for giftelystne prins Edward forsøker å ta seg over fra eventyrverdenen

Situasjonen er altså komplisert nok, men ettersom dette utvikler seg til et musikaleventyr, finner de nok en løsning. Underveis er det mye å glede seg over, ikke minst sangene, som antakelig vil bringe veteranene Alan Menken/Stephen Schwartz («Pocahontas») inn i Oscar-bildet når den tid kommer. 

På forsiden nå