- Ikke bare en guttegreie

Under arrangementet «Beat a pro!» introduserte Kosmorama to verdensmestre i data- og TV-spill, med muligheten til å måle krefter med dem.

Saken oppdateres.

- Selv ser jeg på dette som en mulighet for festivalgjengerne til å prøve nye spill, og forsøke seg de samme konkurransene som de kjører under verdensmesterskap i spill, forklarer Livia Teernstra (21), som er profesjonell i spillet Dead or Alive 4. Hun ble for mange bekreftelsen på at spill ikke bare er en guttegreie, og at spill har blitt en populær idrett denne helgen.

Brenner for teknologien

Den New Zealand-fødte jenta har bare holdt på siden august i fjor, og har på den tiden trent seg opp til å bli en av verdens fremste spillere i Dead or Alive 4. Hun trente i rundt 8 til 10 timer om dagen for å nå dette nivået, men utfordringene står fortsatt i kø når hun reiser rundt i verden for å delta på spillkonkurranser.

I fjor var hun i Los-Angeles for å delta på verdensmesterskapet Championship Gaming Serie, hvor potensielt 300 millioner seere verden over var vitne til spillbegivenheten. Men selv tar hun presset med klinkende ro, og ser hun på dette som en vanlig jobb.

- Først synes jeg det var uvanlig når dagene min bestod av å trene så mye, men dette er akkurat som en vanlig jobb forklarer jenta. Selv sier hun at oppskriften på å lykkes i et type spill som Dead Or Alive 4 ikke er barnemat.

- Du må ha god koordinasjonsevne, raske reaksjoner, kjennskap til spillet, karakteren din og motstanderen din for å være god forklarer Livia.

Del av et lag

Arrangementet ble holdt i foajeen i Nova (den gamle billettluka) lørdag og søndag, og det ble etter hvert stappfullt med utfordrere også for Counter Strike Source spilleren og kollega på laget Berlin Allainz, David «Olander» Olander-Persson (22, som har reist rundt i verden sammen med Livia for å delta på VM i spill.

Måtte se seg slått

Flere forsøkte seg også mot David Olander-Persson i Counter Strike: Source, som er en grafikkforbedret og konkurransetilpasset utgave av forgjengeren Counter Strike –det fremste konkurransespillet i verden, men de måtte alle se seg slått. Samme skjebne delte de to jentene Silje Katrin «MissWhite» Klegseth (15) og Hanne Katrine «Furio» Eian (20).

- Vi har vært med på jentelag i Counter Strike Source, og spilt på flere lan rundt i Norge forklarer jentene Men de måtte se seg slått av utøveren, som storspilte i helgen. Men jentene sier at dette likevel har vært en unik opplevelse:

- Det har vært utrolig artig, bekrefter jentene.

 
    
      (Foto: TORBJØRN BROVOLD)

  Foto: TORBJØRN BROVOLD

 
    
      (Foto: TORBJØRN BROVOLD)

  Foto: TORBJØRN BROVOLD

På forsiden nå