«Battle» vant kampen

Maja Lunde ble overrasket da hun ble utropt som vinner av Kosmoramas pitchekonkurranse.

Saken oppdateres.

Hun sier hun ble kjempeglad da hun og filmen “Battle” vant årets pitchekonkurranse, men det var også andre følelser i sving da Maja Lunde tok imot 100 000-kronersstipendet.

LES OGSÅ: Disse får pitche på Kosmorama

– Jeg ble overrasket av at en sånn film vant, det var ikke det jeg hadde forventet at juryen kom til å velge, sier hun.

Med “en sånn film” mener hun en romantisk dansefilm for ungdommer mellom 12 og 18 år. Filmens heltinne er Amalie, som er oppvokst på Oslos beste Vestkant. Hun har alt, men mister det når faren arresteres for økonomisk kriminalitet. Hun må flytte til tanten i Holmlia, og møter norskiranske Mikael.

KOMMENTAR: Kraftigere Kanon

– Det er en Romeo og Julie-fortelling, satt til dagens Oslo, med mye heftig dansing. Det er “The Wire”, “8 Mile” og “Dirty Dancing” på en gang, sier Lunde.

Øst og Vest

Både Amalie og Mikael er nemlig dansetalenter, Amalie danser jazzballett, og Mikael street dance. De to lærer av hverandre og blander stilarter. Problemer oppstår likevel i kulturkrasjet mellom Øst og Vest, som Lunde selv har opplevd på nært hold.

LES OGSÅ: Klinte til med Stellan og Line og Lena og...

– Trondheim har vel ikke det samme skillet som Oslo? Problemet der er at ungdommene som bor på hver sin kant av byen ikke har noen anelse om hvordan kulturen er i motsatt ende. Jeg husker det fra min egen ungdomstid, det var to ulike verdener. Jeg har vel hatt dette med meg da jeg begynte å jobbe med denne ideen, sier Lunde.

Hun har jobbet i filmbransjen i ti år, og har skrevet manus siden 2006. Det var likevel en nervepirrende opplevelse å stå foran publikum og juryen, bestående av Erlend Loe, Karin Julsrud og Harry Guttormsen, og fortelle om “Battle”.

– Jeg måtte kvinne meg skikkelig opp, jeg var både nervøs og konsentrert, sier hun.

LES OGSÅ: Kveldens store vinner

Intens avslutningsbattle

Hun sendte også inn en pitch til fjorårets konkurranse, da sammen med Grete Bøe, men dette er første gang hun har vært med på Kosmorama selv.

– I fjor kunne jeg ikke være med opp hit, så Grete måtte pitche på vegne av oss begge. Det er kjekt å kunne være med selv denne gangen, det er en kjempehyggelig festival!

Lunde sier seieren i årets pitchekonkurranse kommer godt med.

– Den betyr at jeg kan sette av mer tid til å jobbe fullt med filmen, også gir den oppmerksomhet. Jeg har allerede blitt kontaktet av flere produsenter.

Hun er selv en del av “Dirty Dancing”-generasjonen, og innrømmer at det kan ha påvirket henne.

– Det er noe med den typen filmer. De slutter som regel med et stort danseshow, og når man kommer ut av kinosalen vil man bare danse. Det blir en slik avslutning i denne filmen også. Battle er jo en dansekonkurranse der deltagerne danser på tur, og improviserer dans rettet mot motstanderen, nesten som et angrep. Den siste store dansesekvensen i filmen min blir en slik battle mellom to par, det blir veldig, veldig bra.

Les alt om Kosmorama her!

 
På forsiden nå