Nominasjonsdryss til «Hodejegerne»

I kveld er det klart for utdeling av Kanonprisen på Kosmorama Filmfestival. Morten Tyldums filmatisering av Jo Nesbøs «Hodejegerne» er nominert i hele syv kategorier. Men hvem som kommer - det er helt hemmelig altså.

Nicolaj Caster-Waldau, kjent fra bl.a «A Game of Thrones» er nominert til beste mannlige birolle i filmen «Hodejegerne». FOTO: FILMWEB 

Saken oppdateres.

Pressekontakt Hege Husby Talsnes sier til adressa.no at det meste er fortsatt hemmelig, men kan røpe at Nicolai Coster-Waldau og Noomi Rapace, kanskje de to største stjernene på programmet desverre ikke kommer.Nicolai Coster-Waldau som ble verdensstjerne som Jaime «The Kingslayer» Lannister i TV-serien «Game of Thrones» er nominert for sin rolle i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Hodejegerne». Noomi Rapade, kjent som Lisbeth Salander fra filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-trilogi, er nominert til beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Babycall» kommer heller ikke. Dermed er de to største internasjonale stjernen ute av dansen hva Kanonprisen anngår, men det betyr ikke det samme som at prisutdelingen blir uten kjendisdryss. Pressekontakt Hege Husby Talsnes vil bare ikke si hvem.

- Jeg vet selvsagt hvem som skal være konferansier og hvilke artister som komer, sier Husby Talsnes. - Men det skal liksom være hemmelig helt til siste stund da vet du.

Åtte år er helt kanon

I år er det åttende gangen at Kanonprisen deles ut. I løpet av disse årene har prisutdeling fått stadig større tyngde og pondus innenfor filmbransjen.

Terje Eidsvåg, Adresseavisens filmanmelder mener at Kanonprisen nå har en høyere status innad i norsk filmmiljø enn Amanda.

- Kanonprisen har bare vokst og vokst, sier Eidsvåg. - Det virker som å bransjen innad legger mer vekt og prestisje i å motta en kanonpris enn det som foregår i Haugesund.

For åtte år siden var Kanonprisen som en «underdog» å regne i norske filmkretser. Nå er den kanskje den viktigste av dem alle. Eidsvåg mener at mye at dette også skyldes timingen.

- Amandaprisen foregår på høsten. Kosmorama og Kanonprisen tidlig på vårparten mens alle filmene fortsatt er friskt i minne, sier Eidsvåg. - På den måten er Kanoprisen er mye mer relevant pris i denne sammenhengen.

Hemmelig nemligI tråd med prisens økende prestisje og publikumstekke, så rammes det hele inn med et show som ikke skal stå tilbake for det som en filmpris med respekt for seg selv ( og publikum) bør ha.

Men selv om pressesjefen tviholder på hemmelighetskremmeriet så nekter vi å legge på røret før vi har i det minste et par navn.

- De fleste som dukker opp i kveld er vel på Mirakelsseminaret på Stiklestad akkurat i dag, sier Husby Talsnes, men jeg vet at både Kristofer Hivju ( «The Thing», «Størst av alt») og Kristoffer Joner ( «Kompani Orheim», «Tomme tønner») kommer i kveld.Nominasjonene til Kanonprisen foregår på den måten at åtte fagforbund stemmer fram sine egen kollegaer til 11 ulike priser. I tillegg til bransjeprisene så kåres også en særegen pris som heter Beste Nyskaper. Vinneren her kåres av en egen jury.

NominasjoneneKanonprisen foregår på Byscenen i kveld kl. 20:30 ( dørene åpnes en time tidligere). Her er den fullstendig oversikten over kveldens nominerte:

Beste kvinnelige hovedrolle:

Maria Annette Tanderød Berglyd (Jørgen + Anne = sant)

Marte Magnusdotter Solem (Fjellet)

Noomi Rapace (Babycall)Beste mannlige hovedrolle:

Aksel Hennie (Hodejegerne)

Anders Danielsen Lie (Oslo, 31. august)

Kyrre Hellum (Arme Riddere)Beste birolle:

Hans Olav Brenner (Oslo, 31. august)

Nicolaj Coster-Waldau (Hodejegerne)

Sven Nordin (Sønner av Norge)Beste produksjonsdesign:

Are Sjaastad (Sønner av Norge)

Jørgen Stangebye Larsen og Solfrid Kjetså (Oslo, 31. august)

Nina Bjerch Andresen (Hodejegerne)Beste lyddesign:

Bent Holm (Jørgen + Anne = sant)

Gisle Tveito (Oslo, 31. august)

Tormod Ringnes (Hodejegerne)Beste klipp:

Erik Andersson (Pushwagner)

Olivier Bugge Coutté (Oslo, 31. august)

Veslemøy B. Langvik og Silje Nordseth (Til siste hinder)Beste foto:

Anna Myking (Jørgen + Anne = sant)

Askild Vik Edvardsen (Kong Curling)

Jakob Ihre (Oslo, 31. august)Beste filmmusikk:

Erlend Fauske (Gunnar Goes God)

Stein Johan Grieg Halvorsen og Eivind Andreas Skeie (Kong Curling)

Trond Bjerknæs og Jeppe Kaas (Hodejegerne)Beste produsent:

Asle Vatn og Marianne Gray (Hodejegerne)

Teréz Hollo-Klausen, Silje Hopland Eik og Tanya Nanette Badendyck (Jørgen + Anne = sant)

Yngve Sæther, Hans-Jørgen Osnes og Sigve Endresen (Oslo, 31. august)Beste manus:

Eskil Vogt og Joachim Trier(Oslo, 31. august)

Nikolaj Frobenius (Sønner av Norge)

Ole Giæver (Fjellet)Beste regi:

Anne Sewitsky (Jørgen + Anne = sant)

Joachim Trier (Oslo, 31. august)

Morten Tyldum (Hodejegerne)Beste nyskaper:

Anne Sewitsky (Jørgen + Anne = Sant)

Even Benestad og August B. Hansen (Pushwagner)

Olivier Bugge Coutté og Gisle Tveito (Oslo, 31. august)

 
Ikke lenger bare Lisbeth Salander. Noomi Rapace er nominert bil beste kvinnelige hovedrolle for filmen «Babycall». FOTO: SCANPIX 

Ikke lenger bare Lisbeth Salander. Noomi Rapace er nominert bil beste kvinnelige hovedrolle for filmen «Babycall». FOTO: SCANPIX 

Morten Tyldum er nominert for beste regi for «Hodejegerne». FOTO: FILMWEB 

Morten Tyldum er nominert for beste regi for «Hodejegerne». FOTO: FILMWEB 

Adresseavisens filmanmelder Terje Eidsvåg mener at Kanonprisen i løpet av sine åtte år har blitt en av de aller viktigste bransjeprisene i Norge. FOTO: KIM NYGÅRD 

Adresseavisens filmanmelder Terje Eidsvåg mener at Kanonprisen i løpet av sine åtte år har blitt en av de aller viktigste bransjeprisene i Norge. FOTO: KIM NYGÅRD 

På forsiden nå