Robbie Williams kommer til Trondheim og holder konsert i Granåsen tirsdag i neste uke. Alle 35 000 billetter ble solgt samme dag som de ble lagt ut. Flere av dem som hadde tenkt seg på konserten selger nå billettene sine.

Her er alt du trenger å vite før Robbie Williams-konserten i Trondheim

Finn og Facebook

Tirsdag formiddag kommer det på Finn.no opp 307 annonser dersom du søker «Robbie Williams Granåsen», og enda flere hvis du søker «Robbie Williams billett». Mange av annonsene inneholder også flere billetter enn én.

Er du medlem i kjøp-/salg-grupper på Facebook – er det også muligheter der. Til venstre for tidslinjen i gruppene er det et søkefelt. Søker du «Robbie» i Trondheims største gruppe, dukker det opp 16 salgsannonser, hvor de fleste inneholder to billetter.

Frode Elton Haug, juridisk direktør i forbrukerombudet, anbefaler folk å undersøke litt før de kjøper billetter fra privatpersoner.

- Generelt gir vi det rådet om å kjøpe fra folk som du har grunn til å stole på. At du sjekker litt rundt på forhånd og får en viss følelse på at dette er ok, forteller Haug.

Han har også grunn til å tro at billetter som du får tilsendt i posten er vanskeligere å forfalske – enn billetter som du får tilsendt på e-post og skriver ut hjemme.

- Selger til flere

- Svindelen vi oftest ser er at en person med gyldig billett velger å selge den til flere. Da er det den kjøperen som står først i køen til konserten som kommer inn. De andre som har kjøpt den samme billetten til samme pris, får avslag i inngangen, sier den juridiske direktøren.

En annen ting som er viktig å huske, er prisen på billettene.

- Det er helt greit å selge billetter du ikke får brukt, men det er ikke lov å sette en høyere pris enn den opprinnelige, sier Haug.