- Vi vil vise hva gatene kan brukes til. På sikt bør dette bli gågater og samlingspunkt for folk, og ikke biler.

Det sier leder i beboerforeningen på Møllenberg, Kjersti Moltubakk. Lørdag stenges krysset Rosenborggate og Nedre Møllenberg gate. Bilene byttes ut med folkefest, teater, boder og musikk.

- I dag finnes det knapt oppholdsareal og lekeplass for barn over «huske-stadiet».

Ved siden av det politiske aspektet ved lørdagens arrangement, ønsker beboerforeningen å skape liv og røre.

- Det blir et arrangement som er kjempemessig for å vise samhold om og i bydelen vår. Det er viktig, hevder Moltubakk.

- Hva er så spesielt med Møllenberg ?

- Det er en fantastisk bydel, med en eldre trehusbebyggelse som er helt unik ! Tenk at det store området er bevart, sier hun og mener det er trist at det kan være vanskelig for små butikker å overleve i området.

- Sist mistet vi blomsterbutikken vår, forteller Moltubakk.

Det er entusiasmen for å ivareta hus og omgivelser som er drivkraften til beboerforeningen. Det er andre året at denne gatefesten arrangeres, og i år er arrangementet større, og programmet spenner over et vidt spekter. Blant annet blir det en stor auksjon i regi av «Skrotbua» antikk og bruktforretning.

- Slike auksjoner er alltid populære. «Skrotbua» har bestemt at det ikke er noen minstepriser. Alt skal ut, sier Moltubakk.

Hele lørdagen settes av til ulike kulturinnslag. Småbispan er selvskrevne, de åpner festen med å marsjere gjennom gatene kl 12. Deretter blir det en egen barneseksjon i sceneteltet midt i krysset.

- Vi har til og med et eget orkester bestående av strykere fra barneskolen, sier Moltubakk.

I år som i fjor blir det opptreden ved Pyroteateret. Det betyr sjonglering, akrobatikk og flammesluking. Etter forestillingen inviteres vågale beboere på kurs.

Det internasjonale innslaget er italienske «Saltarellini», en folkemusikkgruppe som blant annet har drevet kulturutveksling på Røros. De skal opptre sammen med Trondheim internasjonale folkedansklubb.

- Vi er stolte over at «Saltarellini» kommer. De skal i Olavshallen senere på kvelden, og tar dette som oppvarming, forteller foreningssjefen.

Motorpsykkel er kjent for mange trøndere. Ulf Risnes, Sola Johnsen og Truls Waagø stiller også opp på gatefest mellom tregårdene, sammen med det Paul Simon-inspirerte bandet Paul sine høner.

Det blir fest til sent på kveld. Restaurantene i området setter opp telt, og det er søkt om skjenkebevilling, sier Kjersti Moltubakk.

Det blir folkefest på Møllenberg i Trondheim i morgen.

Politisk gatefest: I morgen blir det musikk og auksjon på Møllenberg