Matbaren Renaa stengte før jul, og det er her hotelldirektør, markedssjef og F&B manager fra gamle Rica Nidelven skal skape et nytt restaurantkonsept med planlagt åpning i sommer.

Bjarte Gjerde var direktør i hotellets første 11 år og fant Scandic-kjedens overtagelse av alle Rica-hotell som et greit tidspunkt å overlate stafettpinnen til nye krefter. At Gjerde sluttet, utløste et lite skred av oppsigelser.

– Det ligger ikke noe dramatisk bak mitt valg, Scandic Nidelven vil fortsatt være en flott arbeidsplass. Men det er dumt å gro fast, og dette var en anledning til gå videre, sier Lars Erik Vesterdal som er i sine siste måneder som sjef for matserveringen på Scandic Nidelven.

Lusker over brua

Vesterdal gror altså ikke fast, men han kan ikke skryte på seg en lang reise. Det er mer snakk om å luske over brua til Solsiden.

– He, he. Det er jo litt tilfeldig at det var akkurat dette som ble ledig nå. Men det er et flott lokale, som kommer til å bli enda finere når vi får bygget om og utvidet, sier Lars Erik Vesterdal.

Gustav Witzøe medeier

Vesterdal blir daglig leder og matansvarlig på den nye og foreløpig navnløse restauranten, Bjarte Gjerdes rolle blir som styreformann. Bjartes sønn Peter Gjerde kommer fra jobben som markedssjef på hotellet, og vil være nestleder med ansvar for salg, marked og PR. Disse tre er også inne på eiersiden, sammen med en fjerde part, Gustav Witzøe, gründeren bak blant annet laksegiganten Salmar.

– Witzøe sier at han plasserer seg selv i baksetet, han legger ingen føringen i spørsmål om profil osv, sier Bjarte Gjerde. Hvor stor andel hver av de fire partnerne har i eierskapet ønsker de ikke å gå ut med.

Det nye selskapet overtok leiekontrakten til Renaa før jul, og satser på å åpne til sommeren. Mye skal skje før den tid, og ikke alt er avklart angående den ønskede utvidelsen.

– Men vi har en fruktbar dialog med både kommunens tekniske etat, byantikvar og huseier, sier Bjarte Gjerde.

Restauranten skal utvides i første, og ikke minst andre etasje. Det som var en terrasse skal bli en innglasset del av restauranten, som er planlagt med 80 stoler i første etasje og 70 i andre, i tillegg til en uteservering for 90 personer.

Mye sjømat

– Såpass stor må kapasiteten være for at vi skal kunne drive på det ambisjonsnivået vi ønsker, sier Gjerde.

Matprofilen er de noe mer vage på. Det vil bli mye sjømat, men ikke en ren fiskerestaurant. Det blir anledning til å ta en enkelt smårett eller spise en åtteretters meny.

– Men restauranten vil for alvor ta form etter at personalet er på plass og vi møter gjestene. Men det vil bli raust. Det kan vi love, sier Vesterdal.

Gode lokale råvarer er utgangspunktet for et kjøkken som også vil ha impulser fra det asiatiske kjøkkenet. Vesterdal tenker tydelig i samme retning som hans gamle kollega på Nidelven, Christopher Davidsen, som formidler sin matfilosofi i denne ukens utgave av UkeAdressa.

Med stor ydmykhet

– Ingen av oss er drevet av tanken på økonomisk gevinst. Vi tenker med hjertet, og gleder oss skikkelig til å komme i gang. Vi ønsker en restaurant med kokker som får anledning til å jobbe mot norske og internasjonale konkurranser, og som er attraktiv for lærlinger.

– Vi er inspirert av den vinnerkulturen som vi selv var med å skape på Rica Nidelven, sier Peter Gjerde.

– Men vi må presise at vi går til dette med stor ydmykhet, sier Bjarte.

– Den steinflinke forrige driveren her fikk det ikke til, og samtidig som dere åpner vil tre-fire andre høyprofilerte restauranter åpne i samme del av byen?

– Ja, enkelt bli det ikke. Men så har vi om ikke annet gode forklaringer om vi ikke skulle få det til, sier Bjarte Gjerde med et glis.