Det er lett å forstå at Stordalen har et stort meddelelsesbehov for hans verden har vært en umåtelig finansiell og personlig suksess.

Fra han gjorde sin kanskje største – men kanskje litt glemte - bragd til nå, oppbyggingen av Norges første kjøpesenter, City Syd i Trondheim, og derfra ble headhuntet av Atle Brynestad, og videre sammen med to andre «slo til seg» Steen og Strøm, Norges første varehus, og senere – ifølge Gunnar Stavrums biografi – spilte læremester og medeier Jens H. Gundersen helt ut over sidelinjen, ja nærmest knuste ham!

Det som måtte være av kritisk «finanspresse» kommer heller ikke direkte godt ut i den delen av den store fortellingen om Stordalen og hans mange mer eller mindre kløktige tilsprang.

Siden har det gått – noen ganger nesten i bokstavelig forstand – slag i slag inn i en verden der finanseliten ikke akkurat koseprater sammen over superdyr konjakk, og der hovedpersonen noen ganger ter seg som en 5-åring på speed.

LES PÅ PLUSS: Petter Stordalens trondheimseventyr

Men på ett punkt tror vi på Stordalen – både på hans ekte kjærlighet til sin nye kone; legen og miljøaktivisten Gunhild, og den sorg han føler over at hun er rammet av en alvorlig sykdom, skjønt superdyre behandlinger på sveitsiske privatklinikker heldigvis synes å hjelpe. Legen Gunhild vet nok hva en slik behandling kan være – «det siste alternativet», som det heter i boka. Men nå har han allerede vært ute i media og angret på for mye ærlighet.

Derfor hender man under lesningen stiller seg spørsmålet: Hva er dette mest – en bok eller et medieshow, alt mens hovedpersonen tidvis tordner frem som en ubesluttsom orkan. Da kan det bli som å vokte en duracellkanin. Men blir man ikke også litt sliten? Svaret er: Utvilsomt ja!

Anmeldt av JOHAN O. JENSEN