Det var forrige lørdag at Åge og Sambandet ble jaget av scenen under Den store sommerfesten på Viste i Randaberg. Ekstremværet Lena satte en stopper for konserten, midt under låta «Va det du Jesus».

I dagene etter stormen har både Åges crew og Trondheim Lyd jobbet med å få oversikt over skadene. Verst ser det ut til å ha gått utover Trondheim Lyd.

Milliontap

- Vi har fått en muntlig bekreftelse på at hele lyspakken er ødelagt, sier Hege Strand-Nustad, daglig leder i Trondheim lyd.

- Sannsynligvis er mesteparten av det vi hadde med på turen ødelagt av alt vannet. Vi har ikke fått noen pris på skadene ennå, sier Strand-Nustad.

Trondheim lyd forsynte Åge og Sambandet med diverse utstyr Randaberg, som lyspakken og ledskjermen. Tidligere har Strand-Nustad anslått at dette utstyret alene koster mellom to og tre millioner kroner.

Uerstattelig orgel berget

Åge-manager Tor Evensen sier at veldig mye av utstyret bandet hadde med seg er ubrukelig. Samtlige seks gitarforsterkere er ødelagt. Det samme er to eller tre av Terje Tranaas' keyboard og mye annet teknisk utstyr.

- Monitormikseren til 150 000 kroner ser ut til å være ødelagt. Sannsynligvis også hovedmikseren. Det er snakk om svært store verdier, sier Evensen.

Sambandet-keyboardist Tranaas' nærmest uerstattelige hammondorgel berget heldigvis, sier Evensen. Det samme gjorde Gunnar Pedersens hvite Fender Stratocaster fra 1969.

- Det ser ut som om vi har berget de fleste gitarene. Det er klart det kan være vannskader i elektronikken, men det er det mulig å reparere, sier han.

DumDum var heldige

DumDum Boys skulle på scenen etter Åge og Sambandet lørdag kveld, og satt i buss fra Stavanger da det smalt. Crewet hadde møtt opp tidligere for å sette opp alt av instrumenter og utstyr.

Søndag formiddag fryktet manager Stein Vikan tap i millionklassen. Nå ser det likevel ut som om de har berget, forteller han.

- Det er ikke snakk om store skader på vårt utstyr. Kanskje noen vannskader, men ingenting uopprettelig. Det ser ut som om vi har hatt flaks, tross alt, sier Vikan.

- Hele arrangementet ser ut til å ha flaks, ettersom ingen ble skadet, sier han.

Venter på utspill fra arrangøren

Hege Strand-Nustad i Trondheim Lyd sier alt utstyret som ble brukt er forsikret.

- Ja, og vi har satt i gang forsikringssaken. Men vi må vente på dokumentasjon fra ekspertene, og så blir det opp til forsikringsselskapet å følge opp, sier hun.

Også Tor Evensen har vært i kontakt med advokat og forsikringsselskap. Han venter nå på utspill fra arrangøren.

- Foreløpig sitter vi på gjerdet til vi får en fullstendig oversikt. Heldigvis er det bare snakk om ting, og det meste kan erstattes. Vi får være glad for at ingen ble skadet.

Verdal folkepark lørdag

Allerede onsdag kveld pakker Åge og Sambandet bussen på nytt og setter kursen mot Kongsvinger hvor de spiller torsdag.

Fredag står de på scenen under Kraftfestivalen i Askim, før den årlige konserten i Verdal folkepark lørdag. For anledningen med Henning Kvitnes som gjest, opplyser Evensen.

- Vi har dobbelt opp av det meste utstyret. Og skulle vi eventuelt mangle noe, har Trondheim Lyd anlegg vi kan låne, sier Evensen.

Slik så scenen på Randaberg ut etter at stormen «Lena» hadde herjet med den. Foto: KNUT ESTENSEN