Mange som har hatt kjæledyr, har nok også fundert på hva dyret bedriver mens det er alene hjemme. «Kjæledyrenes hemmelige liv» er filmen om akkurat dette, og om ideen kanskje synes litt for enkel til å kunne bære en hel film, utbroderes temaet på en måte som gjør at det fungerer greit likevel.

I sentrum står ei bikkje ved navn Max, beboer i en av New Yorks bygårder sammen med en rekke andre beskyttede og privilegerte dyr. Når eierne forsvinner for dagen, er det duket for headbanging, latinamerikanske telenovelas, kreativ bruk av kjøkkenmaskiner og annet alternativt tidsfordriv. Skildringen av dette er rimelig kjapt unnagjort, men så spisser det hele seg til den dagen Max får en konkurrent inn i leiligheten.

Etter litt innledende knuffing, tar historien en ny vending idet de to hundene ramler borti De Nedskylte, en brokete gjeng av tidligere kjæledyr som nå lever et ublidt liv nede i New Yorks kloakksystem. Til tider blir filmen langt dystrere enn en først skulle tro, og i tillegg blander også byens dyrefangere seg inn i forviklingene.

Filmen har noen finfine animerte panoramaer, noen medrivende scener fra kloakken samt en gangsterkanin med imponerende lungevolum. Historien i «Kjæledyrenes hemmelige liv» er litt løselig sammensatt; humoren kunne vært sprekere og filmen fortjener følgelig ingen plass blant animasjonsklassikerne, men den har tilstrekkelig med variasjon og plussfaktorer til å bli severdig nok.