Sommeren 2018 skal Marcus og Martinus på sin første Europa-turné.

Bergen, Kristiansand, Tromsø og Halden er blant stedene i Norge som får besøk av 15-åringene, i tillegg til Sverresborg i Trondheim der de opptrer 14. august 2018.

- Det er kjempebra at Trondheim er et av de få stedene vi skal besøke i Norge i 2018, vi håper å se mange trøndere der, sier Martinus Gunnarsen i en pressemelding.

- Vi kommer med et nytt show som er full av fart og masse energi som vi håper dere vil like, Trondheim betyr mye for oss, sier Marcus Gunnarsen.

Solgte ut på ti minutter

Turneen har samme navn som deres siste album, «Moments», og skal innom alle de nordiske landene, i tillegg til Tyskland, Sveits, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Serbia, Hellas, Tsjekkia og Polen.

Duoen fra Trofors i Nordland har opparbeidet seg lojale og ivrige fans på kontinentet. Ifølge arrangøren er flere av konsertene i Norge, Sverige, Danmark og Finland allerede utsolgt, de første kun i løpet av ti minutter.

Tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen var bare ti år gamle da de vant Melodi Grand Prix Jr i 2012 med låten «To dråper vann». Siden den gang har de gitt ut tre plater, flere singler og spilt for fulle hus både i Norden og deler av Europa.

Sist de spilte i Trondheim, var under Olavsfestdagene i 2016 da de opptrådte i Borggården.

I 2016 spilte Marcus og Martnius i Borggården under Olavsfestdagene.

Billetter i salg fredag

Duoen har også rukket å lansere en selvbiografi («Vår historie» fra 2016) og kinodokumentaren «Sammen om Drømmen» (2017).

LES ANMELDELSEN: Marcus & Martinus på godt og dumt

I januar fikk de den gjeveste prisen under Spellemannspris-utdelingen, «Årets Spellemann». Opptredenen på Nobelkonserten et par måneder tidligere var nok også en fjær i hatten.

På albumet «Moments», som ble utgitt for to uker siden, samarbeider de med flere anerkjente produsenter fra USA, Norge og Sverige.

Konserten på Sverresborg arrangeres av Trondheim Concerts i samarbeid med Live Nation. De 10 000 billettene legges ut for salg fredag 8. desember klokken 09.00. Følgere av Trondheim Concerts på Facebook kan kjøpe billetter fra torsdag klokken 10.