Credo har holdt til i Ørjaveita i Trondheim sentrum helt siden Heidi Bjerkan, Tor Schjølberg og Calle Fegth startet restauranten og baren for snart 18 år siden, og for tre år siden ble Bjerkan eneeier. Til sommeren er Credo historie, men dette er tvert imot ikke slutten for den prisbelønnede restauranten.

Større plass

- Vi har store planer for fremtiden, sier gründer og kokk Heidi Bjerkan.

- Vi trenger mye mer plass å boltre oss på. Det blir ikke nødvendigvis mange flere bord enn det vi har i dag, men vi trenger større produksjonslokaler som blant annet kjøkken og lagerrom. Vi jobber med nye konsepter som vi har stor tro på, og vi trenger derfor større plass. Etter 18 er Credo blitt voksen, og det var naturlig for oss å gå videre et annet sted, sier Bjerkan.

I slutten av juni stenger Credo og bistroen Jossa Mat & Drikke dørene, men Heidi Bjerkan er foreløpig hemmelighetsfull både når det kommer til hvor de skal flytte og når «nye» Credo åpner.

- Hvor vi flytter er enda ikke helt klart, i hvert fall ikke offisielt.

Best i Norden

I løpet av disse årene har Credo mottatt en rekke priser og bemerkelser for sin kokkekunst, og regnes for å være en av de beste restaurantene i Norden ifølge White Guide Nordic. Foreløpig har ikke Credo fått noen stjerne i den mest prestisjetunge restaurantguiden, Michelin.

Bjerkan forteller at den nye satsingen vil være av internasjonal klasse, og derfor enda mer fokus på bruk av lokale råvarer av beste kvalitet.

- I den nye restauranten skal råvarene og produsentene få enda større plass.

Bønder i Orkdal

Restauranten jobber allerede tett med to gårdbrukere i Orkdal–Skjølberg Søndre og Fannremsgården. Bonde Jon Fredrik Skauge ved sistnevnte gård har blant annet hatt en serie i Dagens Næringsliv der han viser gamle teknikker og oppskrifter fra det norske kjøkkenet.

- Vi ønsker en mer totalitet i matproduksjonen og et ledd i dette er å gjøre disse produsentene enda mer synlig. For meg som kokk er det viktig å bruke små produsenter og få vist dem fram.

Credo har gått med underskudd et par år, men Bjerkan avviser at det er økonomiske hensyn som er hovedårsak til flyttingen.

- Det er tøft å drive denne typen restaurant og man blir sjelden rik på slike konsepter. For oss er det lidenskap som driver oss videre, sier Heidi Bjerkan.

foto
Satser videre: Gründer og kokk Heidi Bjerkan ved Credo gleder seg til å fornye gourmetrestauranten et annet sted i Trondheim. - Hvor og når vi gjenåpener er ikke offisielt enda, sier Bjerkan. Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen
foto
Med i kåring: Restaurantguiden White Guide Nordic 2017 har seks restauranter i Trondheim på listen for 2017, og Credo er rangert som den beste blant de seks. Foto: Kim Nygård