- Noen i publikum ga ham en joint, som han tok imot og røykte et par minutter før vakta kom og tok den. Det ble litt uggen stemning der og da, Perry ropte blant annet «fuck off»til vakta, før konserten gikk videre, forteller Adresseavisens anmelder Ole Jacob Hoel, som befant seg i salen under konserten.

Bookingansvarlig ved Brukbar / Blæst, Andrew Christopher Anfinnsen, kan bekrefte hendelsen og forteller at slikt ikke skal skje.

- Vi hadde blitt informert på forhånd om at han egentlig hadde sluttet med alt av tidligere konsum, både røyk og alkohol, til og med rødt kjøtt. Vi hadde også gitt beskjed til hans bookingagent om at det var strengt forbudt å røyke på scenen, men en gammel eksentriker som Perry gjør noen ganger som han vil, sier Anfinnsen.

Bamseklem og unnskyldning

Lee ble fratatt sigaretten av vaktholdet ved Blæst, men konserten fikk fortsette.

- Vi valgte å ikke avslutte konserten i dette tilfellet, på grunn av størrelsen på konserten.

- Er dere fornøyde med måten situasjonen ble håndtert på?

- Jeg føler vi tok alle forholdsregler vi kunne ta. Når noen på scenen bestemmer seg for å utagere, så er alt vi kan gjøre å reagere der og da. Vi kunne kanskje vært enda raskere til å få vaktene til å løpe opp på scenen, men det var en hektisk situasjon, og det er vanskelig å vite.

Anfinnsen kan fortelle at de ikke hadde noe bråk med Perry etter denne situasjonen, og at han unnskyldte seg etter konserten.

- Vi hadde en samtale etterpå, og han skjønte at lovene er annerledes her enn det han er vant til. Vakten han hadde skjelt ut fikk en bamseklem etter konserten, så sur stemning ble det ikke.

Umiddelbar utkastelse

I en fullsatt sal var det ikke mulig å finne ut hvem som hadde gitt Perry jointen.

- Personen ville blitt kastet ut umiddelbart hvis vi hadde sett hvem det var, sier Anfinnsen.

- Vil dette få noen videre konsekvenser for Perry?

- Jeg skal ta det videre med bookingagenten hans, som tidligere hadde lovet at dette ikke skulle være et problem, men det har jeg ikke fått tid til ennå.

- Er det en utfordring å booke artister innenfor en slik sjanger, hvor cannabis er en så stor del av kulturen?

- Nei, det vil jeg ikke si. De aller fleste har man kontroll på, og jeg skal ikke tilegne en sjanger de greiene der. Vi må bare opptre som et profesjonelt sted, være forberedt og ta tak i det når sånt skjer.

Kjærlighet, sex og «ganja»

80 år gamle Lee har produsert Bob Marley, The Congos, The Upsetters, Max Romeo, Heptones og en rekke andre store reggaenavn. Mandag opptrådte han sammen med reggae-produsenten Mad Professor.

Adresseavisens anmelder, Ole Jacob Hoel, kan fortelle at mange av tekstene hans handler om kjærlighet, sex og «ganja», som er et kallenavn på cannabis, og at han lenge messet om «free sex and free ganja» før noen i salen ga ham en joint. Hele Hoels anmeldelse av konserten kan du lese her (pluss).

foto
Mange hadde tatt turen til Brukbar/Blæst for å oppleve Lee Perry mandag kveld. Foto: Rune Petter Ness