Kortreiste råvarer og langreiste smaker - det er stikkordene når Lars Erik Vesterdal og Peter Gjerde nå har åpnet ny restaurant på Solsiden.

Serveringsstedet «Nordøst», som holder til i Renaa Matbarens tidligere lokaler, åpnet dørene torsdag kveld denne uka.

- Første kveld gikk nesten overraskende bra, sier Vesterdal, og forteller om fullbooket restaurant og gjester som ble overrasket over konseptet.

- Mange har nok lurt på hva vi skal finne på her. Det er mange absolutter i restaurantbransjen - man må ha visse ting på menyen. Men her har vi begynt på null, og det utløser kreativitet, sier han.

LES PÅ PLUSS: Tidligere Rica-sjefer avslører nye planer for restaurant på Solsiden

Forlot Nidelven

Resultatet er for eksempel sjøkreps fra Frøya med miso-majones. Eller cocktails med granskudd, sitrongress eller ingefær. Ideen har vært å kombinere asiatiske teknikker med norske råvarer.

Teamet bak restauranten har bakgrunn fra Rica Nidelven. Da Rica-kjeden ble oppkjøpt av Scandic, forlot både direktør Bjarte Gjerde, markedssjef Peter Gjerde og kjøkkensjef Vesterdal hotellet.

Nå har de brukt over seks måneder på å totalrenovere lokalene ved Solsiden. Alt er nytt, og restauranten er utvidet til to etasjer med uteservering og eget chambre séparée. Slik er kapasiteten blitt mer enn fordoblet.

Salmar-eiere

- Den perfekte gjesten? Det er en fordel å være matinteressert, sier Peter Gjerde, før Vesterdal tar ordet:

- Her er det hamburgerfritt. Vi har ikke disse klassikerne på menyen. Menyen gjenspeiler hvordan vi tenker.

Vesterdal fungerer som daglig leder, mens Gjerde er nestleder og har ansvaret for PR og markedsføring. Faren hans Bjarte Gjerde er styreleder, og på eiersiden sitter Salmar-gründer Gustav Witzøe og sønnen Gustav Magnar.

Stjernekjøkken

Restauranten har rundt 20 ansatte, og kjøkkenet er godt bemannet: Kjøkkensjef Håkon Solbakk, også han tidligere ansatt ved Rica Nidelven, er medlem av det norske kokkelandslaget, og soussjef Odd Ivar Jørgensen ble kåret til årets sjømatkokk ifjor. Barsjef og cocktail-ansvarlig er Øyvind Lindgjerdet.

- Hvor mye må dere omsette for for at dette skal gå rundt?

- Vi konsentrerer oss om å lage et spennende produkt nå, så får vi heller telle opp etterhvert, sier Vesterdal.

Flere av gjestene på åpningskvelden har allerede booket bord igjen, forteller Gjerde.

- Og vi har allerede fått en stamgjest som har vært her begge kveldene, sier han.