Denne uken har store betongbokser blitt transportert fra Verona i Italia til Trondheim. Boksene inneholder ferdige bad som nå skal plasseres i de 170 standardrommene i hotellet som er under omfattende rehabilitering.

Superior-standard

- Vi har totalt 257 rom og badene vi har fått i hus skal inn i det vi kaller vanlige rom, men som alle har såkalt superior-standard. Det vil si at de er spesielle og har en eksklusiv standard, forteller Mikael Forselius som er direktør ved Britannia Hotel.

foto
- Dette er så langt unna hvite fliser du kan komme, sier Mikael Forselius, direktør ved Britannia Hotel og sikter til at de har forsøkt å gjenskape en engelsk, italiensk og internasjonal stil i det britiskinspirertehotellet. Foto: Britannia Hotel

Og mens standardbadene ble murt, flislagt og ferdigstilt i Italia, skal de rundt 80 resterende badene bygges på stedet.

Engelsk og italiensk

- Alle badene er i marmor og har doble vasker med messingarmatur. Dusjhjørnet er i marmor og glass, og enkelte bad har bidè. Det er vegghengt, engelsk toalett på alle rom der veggen rundt er kledd i en hvit trestruktur. Dette er så langt unna hvite fliser du kan komme, sier Forselius og sikter til at de har forsøkt å gjenskape en engelsk, italiensk og internasjonal stil i det britiskinspirerte hotellet.

foto
Britisk stil: Armaturene på servantene er i messing.

Badene er rundt fire kvadratmeter store og er utformet av Metropolis arkitekter i samarbeid med baderomsfirmaer i Verona. Alt er laget i tråd med ønsker fra eier, Odd Reitan, og resten av administrasjonen ved Britannia.

Luksusfølelse

- Hvordan var førsteinntrykket ditt av badene?

- Jeg må si jeg var litt spent på om jeg fikk en følelse av luksus, og at det ikke bare skulle føles som bad i et hvilket som helst hotell. For meg ga førsteinntrykket en fantastisk god følelse. Badene er romslige med stor plass i dusjen og innfelte glasshyller. Jeg tror folk kommer til å oppleve at dette er noe annet, sier direktøren og legger til at han fikk assosiasjoner til en internasjonal stil.

foto
- Alle badene er i marmor og har doble servanter med messingarmatur. Dusjhjørnet er i marmor og glass, og enkelte bad har bidè, sier Mikael Forselius, direktør ved Britannia Hotel. Foto: Britannia Hotel

- Det føles som et godt hotell i London, Paris eller Roma. Det er ikke som et vanlig norsk eller svensk hotell med sin nøkterne stil og hvitt porselen. Dette er mer gedigent med tunge materialer og finskårne detaljer. Det tilfører noe nytt.

Klassisk stil

Forselius beskriver stilen som lys og fresh der marmor er hovedelementet sammen med hvite trevegger og messing. Badene har et klassisk og tidløst uttrykk.

- Du er ikke redd det for at stilen blir litt vel nostalgisk?

- Britannia er britisk og et 100 år gammelt hotell, derfor krever huset en slik stil. Det hører huset til. Dessuten spiller det ingen rolle hvilke trender som kommer når stilen i utgangspunktet er så tidløs. Vi kan alltid supplere med mer moderne elementer til stylingen. Drømmen er at Britannia nå bygges for 100 nye år, sier Forselius.