- God kveld, Trondheim! Håper dere liker showet og musikken vi spiller for dere. Vi er veldig glade for å få lov til å spille her i to dager, sa Elton John mens publikum jublet til svar.

Temperaturen viste 18 varmegrader denne fredagskvelden. Selv om sola gjemte seg bak et grått skylag, var det et fargerikt og lystig publikum som dekket gressmatta foran scenen. Dørene åpnet klokken 18.00, og strømmen av publikummere var jevnt fordelt frem til konsertstart.

Den britiske popartisten gjester Sverresborg Arena i forbindelse med turneen «Wonderful Crazy Night». Hans nyeste album, med samme navn, fikk terningkast fire av Adresseavisens anmelder. Plata er studioalbum nummer 33, og for første gang på ti år var The Elton John Band med i studio.

Tidenes kultursommer

Mye tyder på at det blir tidenes kultursommer i Trøndelag i år. En uoffisiell opptelling Adresseavisen foretok tidlig i juni, viser at det aldri før er blitt solgt ffere konsert-, festival- og spelbilletter.

Nærmere 350 000 publikummere er beregnet å besøke konserter, festivaler og spel denne sommeren. Regner man i tillegg med alle gratisarrangementene rundt om i Trøndelag, vil tallet runde en halv million mennesker.

- Det er fantastisk at Trondheim har blitt en så bra konsertarena. Det er så mye bra musikk som er verdt å dele her, sier publikummer Ruth Lie. Hun beskriver stemningenpå konserten som helt topp.

- Han er min store ungdoms-helt, han er sprek som ennå holder på. Hvis han holder på sånn nå, kan han godt gjøre det en stund til, sier Lie.

Bra at det endelig kommer store konsertnavn til Trøndelag

NRK-profil Tore Strømøy hadde også tatt turen til Sverresborg Arena denne kvelden sammen med kjæresten. Han kom rett fra Bruce Springsteen-konsert i Oslo og hadde høye forventninger til dagens konsert. Fan av Elton John har han vært i lang tid.

- Jeg kan alle tekstene fra dobbeltalbumet «Goodbye Yellow Brick Road», og har hørt på Elton i alle år og syns han er kjempeflink, sier Strømøy.

Strømøy har en innholdsrik kultursommer foran seg, med både Frøya-festivalen og NRK sommeråpent. Han syns det er bra at det endelig kommer store konsertnavn til Trøndelag.

- Det er masse spennende artister som kommer hit i sommer, sier han og legger til at Bruce Springsteen er den største av dem alle.

Starten på et livslangt forhold

Kurt Selnes var en av 10 000 publikummere som befant seg på konserten denne fredagen. Han er medeier i Trondheim Lyd som står for lyd,-lys- og scenearbeidet på konserten, og har vært stor fan av den britiske artisten siden tolvårsalderen. Det hele startet med en kompis som solgte ham to Elton John-plater for ti kroner stykket i 1974.

- Jeg visste ikke hva jeg kjøpte den gang, men det var starten på et livslangt forhold til artisten, forteller han.

Han har siden den gang samlet på alle platene, og vært på seks konserter i både Norge og Sverige.

Ved gjerdet: De fremste publikummerne stilte seg tidlig opp for å få konsertens beste plass. Foto: Finn Walther
Veteraner: Bandmedlemmer Davey Johnstone og Matt Bissonette har fulgt med Elton John siden gamle dager. Foto: Finn Walther