- Hun bruker all tiden på å plukke bær til seg selv i stedet for å hjelpe til. Det blir et irritasjonsmoment, sa Camilla Cox Barfot i mandagens episode av Farmen på TV2.

Det var Amamlie Snøløs som ble valgt til storbonde mandag. Men i stedet for å virke samlende på gruppa, fikk hun mye kritikk fra de andre deltakerne.

Eunike Hoksrød ble spesielt provosert over at Snøløs forsynte seg så mye under middagene.

- Blir jævlig grinete

- Amalie spiser alvorlig mye. Hun kaster seg over maten og hiver innpå. Det er ganske frekt når vi har så lite. Jeg blir så jævlig grinete på de greiene der, sa Hoksrød, og fikk støtte fra Karianne Amlie Wahlstrøm:

- Hun forsyner seg så det renner over. Det er en redsel for ikke å få nok, sa Wahlstrøm

foto
Dyrepasserne: - Jeg ble overrasket over hvor lite de andre brydde seg om dyra, sier Camilla Cox Barfot. Ifølge Camilla var det stort sett hun og Kristian Krubel Djupnes som tok seg av dyrene.

Deltakerne fikk et krevende ukeoppdrag: Å fjerne 12 stubber fra beitene med en gammeldags stubbebryter. I tillegg skulle de snekre potetkasser og lage 300 komper ut fra 75 kg poteter – uten å selv smake på maten. De måtte også planlegge vinteropplaget for gårdens prammer.

Men da Snøløs prioriterte å plukke bær i stedet for å hjelpe til med de tyngste takene, ble det dårlig stemning på gården.

- Mangler initiativ

- Storbonden denne uka er lavmål, skikkelig dårlig. Hun bare går rundt og plukker bær til seg selv. Hun har tapt mange stjerner i boka mi, sa Kristian Krubel Djupnes.

Selv Halvor Sveen, som ble valgt til Snøløs' hjelper, syntes det gikk for sakte.

- Jeg har tatt mer enn initiativ enn storbonden denne uka, sa han.

Ingvar Alstad har i høst jaktet på den store kjærligheten i beste sendetid på TV2.

«Nazi» på eggene

I episoden er for øvrig Sveen svært opptatt av hvorfor antallet egg på gården varierer så mye. Han mistenker at noen av de andre forsyner seg av eggene – noe som provoserer de andre, som mener han er «nazi» på eggene.

- Siden dag én har han gått rundt og tenkt det verste om folk. Det er ikke noe å bry seg om, om det forsvinner et egg eller to, sa Hoksrød.

Til slutt kommer det fram at Sveen hadde grunn til å være mistenksom. Husdyransvarlig Kristian hadde nemlig forsynt seg med egg bak de andres rygg.

Trønderen Jens Kvernmo har gjort det stort i reality denne høsten: Jens (31) mistet 15,5 kilo, men tok seieren hjem i «Alene»