Tirsdag kveld ble vinneren av Global Chef Challenge offentliggjort under banketten som avsluttet mesterskapet i Thessaloniki i Hellas. Borgan og hans makker Martin Hovdal endte på fjerdeplass bak Singapore som tok tredjeplassen, Sverige på andreplass og Finland som vant.

«Akkurat nå er vi veldig skuffet», skriver Borgan i en tekstmelding til Adresseavisen.

Serverte på søndag

Borgan presenterte sin konkurransemeny allerede søndag. Siden da har det vært to dager med avslapping strandliv for ham, Hovdal og resten av teamet.

I etterkant av presentasjonen var han godt fornøyd. Med utgangspunkt i de obligatoriske råvarene, foie gras, laks, kveite, kamskjell, kalvekjøttet wasabi, mørk sjokolade og te, har Borgan og de 19 andre finalistene bygget sine menyer.

- Vi fikk til det vi prøvde på, og det vi har øvd på i et halvt år, sa Borgan til Adresseavisen etter presentasjonen.

Fra Vikna

Global Chef Challenge er enkelt forklart verdens nest gjeveste kokkekonkurranse. Den foregår hvert andre år. I 2014 ble det norsk seier, med Christopher «Doffen» Davidsen, også han basert i Trondheim. Davidsen har tatt ett steg videre; han er nå den norske kandidaten i den ene konkurransen som overgår Global Chef Challenge i prestisje, nemlig Bocuse d'Or – med finale i Lyon på nyåret.

34 år gamle Thomas Borgan er opprinnelig fra Vikna, men har solid erfaring fra kokkemiljøet i Trondheim, han var kjøkkensjef på Glassgården bistro på Rica Bakklandet, før han flyttet til Søstrene Karlsen og til slutt etablerte cateringfirmaet Kontrast Catering med Andreas Espenes.