I januar starter Børre Johnsen opp som daglig leder i det helt ferske selskapet Dora 3, et management og rådgivningsselskap som skal bistå trønderske kultur- og næringsaktører.

- Jeg har jobbet i plateselskapet Universal i 22 år, de siste åtte årene som salgsdirektør. Tidligere i år innså jeg at jeg ikke hadde lyst til å pendle til Oslo enda en vinter, sier Johnsen.

Men hva skulle han finne på da? Etter å ha tatt en kaffe med driver av Øra Studio Jostein Ansnes og Trondheim Concerts Stein Vanebo, fikk de tre ideen om å starte et nytt firma.

- Både Josten og Stein har behov for hjelp i forhold til artister og prosjekter de er i gang med, og jeg har et bredt nettverk av artister og kontakter. Vi fikk med oss næringslivsmannen Øyvind Christensen som investor, og på nyåret setter vi i gang. I første omgang med én ansatt i tillegg til meg, sier Johnsen.

Mange trekker frem sommerens konsertopplevelser når de foreslår kandidater til Årets trønder.

En kulturparaply

Dora 3 kommer til å ha et tredelt fokus, forteller han. I første omgang skal de fungere som et management for musikere, forfattere og kunstnere, ved å gi rådgivning og konsulenttjenester til kulturaktører og næringsliv. I tillegg skal de utgi bøker og musikk, og tilby events og reiser til næringslivet og andre interesserte.

- Vi ønsker å være en paraply som det trønderske næringslivet kan bruke, en kortreist leverandør av kultur til næringsliv og til scenene i Trondheim. Nå driver vi og knytter oss til alt fra artister, forfattere, kunstnere, komikere, skuespillere og foredragsholdere. Vår styrke er nettverket vi har opparbeidet oss gjennom mange år, både i Trondheim og i resten av landet, sier Johnsen.

Med unntak av Highasakite og Astrid S har det vært få artister fra Trøndelag som har slått gjennom bredt de siste årene. Målet er å finne trønderske artister som kan fylle Sverresborg Arena om noen år, sier Johnsen. En av artistene de skal jobbe med på nyrået er Conor Patrick, som han mener har enormt potensial.

- Trondheim blomstrer

Sammen med Vanebo var Børre Johnsen involvert i forsøket på å kjøpe opp Blæst etter konkursen i oktober. Utleier gikk for et annet type serveringssted, men nå har de to et mulig alternativ på hånden.

- Mange er opptatt av at vi må få plass en ny mellomstor scene i Trondheim, og vi håper vi lykkes. Det ville vært et fantastisk nav for vår virksomhet, men det er ikke noe Dora 3 er avhengig av.

Johnsen sier det har vært fantastisk å jobbe i Universal, og at han har hatt mange fine opplevelser gjennom årene. Som å drikke vin med Robert Plant og Alison Krauss. Eller sitte backstage på Mott The Hoople-konsert på O2 Arena i London sammen med medlemmer fra Stone Roses, The Pretenders og Mick Jones fra The Clash. Eller å få hilse på Justin Bieber og Rihanna.

Aller morsomt har det vært å få jobbe med de største norske artisene, i tillegg til hundrevis av konserter med noen av verdens største artister verden over.

- Men det ble for mye reising. Det er magisk å se hvordan Trondheim har blomstret de siste årene. Både små og store konserter blir utsolgt på et blunk. Det skal bli artig å få bidra til at Trondheim blir en enda bedre kulturby.