Trondheim Rocks ble en suksess, utsolgt med 19 000 innenfor portene hver dag og et begeistret publikum.

Se bildene fra Iron Maiden-konserten

Den gode stemningen ble omsatt i et historisk høyt ølsalg - eller var det omvendt?

- Vi solgte 30 000 liter øl i løpet av lørdag, forteller Stein Vanebo i Trondheim Concerts. Det er etter alle solemerker det meste som er solgt på én dag i Trondheim noensinne, og et snitt på mer enn tre halvlitere per gjest.

- Det ble solgt mer i løpet av lørdagen på Trondheim Rocks enn vi gjorde under både Bruce Springsteen og Robbie Williams-konsertene i Granåsen. Det til tross for at det var nesten dobbelt så mange mennesker tilstede i Granåsen, sier Vanebo. Han legger til at tallet antagelig hadde vært enda høyere om ikke festivalen hadde kapasitetsproblemer som førte til lange ølkøer de første par timene lørdag.

Søndag fikk ikke tappetrånene kjørt seg fullt så hardt, da ble det solgt 18 000 liter øl. I tillegg kjøpte folk nesten 16 000 liter vin og cider til sammen i løpet av helga.

- Folk oppførte seg

Stein Vanebo mener likevel de hadde kontroll på inntaket, med både politi og skjenkekontroll tilstede.

- Vårt publikum er åpenbart glade i øl og de var på fest, men de oppførte seg fint og vi hadde god kontroll, noe også politiet kan bekrefte, sier han.

Både politi, helse- og brannvesen bekreftet overfor Adresseavisen søndag kveld at helgen har vært meget rolig med tanke på omstendighetene. Innsatslederne roser både publikum og arrangør.

- Samarbeidet mellom nødetatene og arrangør har vært meget godt. Ut ifra det scenarioet vi kan se for oss ved et slikt arrangement, må vi si at vi har dimensjonert veldig bra. Det er et nytt arrangement, så noe utfordringer har vi støtt på, men stort sett har det gått veldig bra, sa de etter at de siste hadde forlatt Dahls Arena søndag.

- Heldigvis ikke sprit

Anders Sjøtrø, innsatsleder i politiet, fortalte at det i løpet av helgen ikke har blitt registrert én eneste voldshendelse i forbindelse med festivalen, bare noen få ordensforstyrrelser.

- Hovedinntrykket vi har fått er at publikum har vært eksemplariske, sa han søndag kveld.

- Når vi arrangerer festival på tomta til et bryggeri, er det jo en naturlig kobling til øl. Jeg er bare glad for at vi ikke hadde spritservering, det gir en helt annen type fyll og er noe svineri, mener Stein Vanebo.