Kulturopplevelser kan du få i alle prisklasser og det beste av alt – det kan oppleves sammen med andre eller helt alene. Her er noen spennende arrangementer Trondheim har å by på de neste dagene.

For flere tips får du i vår Det skjer-guide her.

«The greatest Dj of all time»

Tiësto er i byen. Nederlandske Tijs Verwest er en av verdens mest populære, og best betalte, Dj innenfor trance. 46-åringen, som i 2011 ble stemt fram som «The greatest Dj of all time» av klubbmagasinet Mixmag, er på en liten norgesturné og skal i løpet av de neste dagene spille i Trondheim, Bodø og Tromsø.

Det blir ikke første gang Tiësto lager fest i Trondheim. Nesten 4.000 mennesker danset til musikken fra nederlenderen i 2009.

Clarion Hotel & Congress Trondheim torsdag kl. 20.00.

«Psyche» av Lars Skjelbreia

Lars Skjelbreia, utdannet ved Kunsthøgskolen i Reykjavik og Kunstakademiet i Trondheim, åpner separatutstilling torsdag. Med sine objekter, skulpturer og installasjoner prøver Skjelbreia å relokalisere og utvide det menneskelige feltet, og skape identitet og gjenkjennelse med naturen. Åpningen starter med kunstnersamtale mellom filosof og skribent Kjartan Ingvarsson og kunstneren.

Utstillingsåpning på Trøndelag senter for samtidskunst torsdag kl. 19.00.

Nyttårskonserten

Tradisjon tro arrangerer Trondheim Symfoniorkester og Adresseavisen nyttårskonsert i Olavshallen. Hvorfor ikke gå inn i det nye året med musikk som både er energisk og følelsesladet, sjarmerende og boblende? Orkester og artister vil servere publikum en musikalsk nyttårscocktail.

Fikk du med deg det mektige møtet mellom Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra og Trondheim Symfoniorkester under nyttårskonserten i 2013? Nylig ble videoen fra konserten sluppet, og den kan du se her.

Olavshallen fredag og lørdag kl. 19.00.

«Kondolerer» med Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseth tar sin populære og gripende forestilling ut på norgesturné, og gjester blant annet Hovedscenen på Trøndelag Teater. Med humor og alvor deler Else sin egen historie om å miste både mor og bror i selvmord. Forestillingen har gått over flere år på Nationaltheatret i Oslo og er sett av over 40 000 mennesker.

Komikeren har fått Wenche Foss ærespris for forestillingen, det kan du lese mer om her.

Trøndelag Teater fredag kl. 20.00 og lørdag kl. 18.30.

KLUBB HAERVERK

Brukbar/Blæst kjører i gang det nye året med et nytt klubbkonsept, og det med en noe uventet vri. Trommis Tomas Järmyr, kjent fra blant annet Yodok, Sunwitch, TheMaXx og Zu, slår seg sammen med Brukbar/Blæst sin booker og Dj Andrew Christopher Anfinnsen. Andrew spiller seg fra klassisk house til nyere techno, mens Tomas skal ta musikken til nye og eksperimentelle høyder med live slagverk.

«Kristoffer Lo og Tomas Järmyrs Yodok avrunder albumåret minst like sterkt som de sparket det i gang», skrev Adresseavisens anmelder Martin Anfinsen om Yodoks album «IIII» i desember. Han ga albumet terningkast fem. Her kan du lese hele anmeldensen.

Brukbar/Blæst lørdag kl. 23.00.

Lars Skjelbreia sin separatutstilling Psyche åpner på Trøndelag senter for samtidskunst torsdag klokken 19.00. Foto: Lars Skjelbreia
Den populære Dj-en Tiësto spiller i Trondheim torsdag kveld Foto: Tatiana Fernandez/Scanpix, Ap