Totningen vant dermed over medfinalist Nicoline Berg Kaasin (27) fra Bekkestua.

- Hjernen min bare sluttet å virke den nå. Tusen takk, tusen takk! sa den heldige vinneren, før han tok finalelåta en gang til: Coldplays «Fix You».

- Jeg er så utrolig fornøyd uansett. Knut Anders har en helt sinnssyk stemme. Jeg har hatt det så gøy at jeg klarer ikke helt å være skuffet, sa Nicoline da resultatet ble klart.

- Gåsehud som tar inn russisk radio

Kveldens finalister fremførte tre låter hver: Én valgfri reprise fra en av høstens sendinger, én låt fra eget repertoar og én finalelåt.

Knut Anders startet med en reprise fra operaprogrammet, «Nessum Dorma» fra «Turandot» av Giacomo Puccini (1926).

- Jeg har sånn gåsehud at jeg tar inn russisk radio. Dette var det største operaøyeblikket i «Stjernekamp» noensinne, sa dommer Thomas Fehlberg.

Dommer Mona B. Riise ga Sørum ros for kraften og holdningen, mens sopran og operadommer mente han overgikk seg selv med god margin.

- Du får det virkelig til som en ordentlig operastjerne, sa hun.

- Beste på «Stjernekamp» noensinne

Knut Anders fortsatte med «Bli ved deg», en versjon av John Legends «Stay With You» på Toten-dialekt, før han avsluttet med Coldplay-låta.

- Jeg tror det må være noe av det beste vi har hørt noen synge på «Stjernekamp». Du klarer å balansere det helt vanvittig, sa Mona B. Riise om sistnevnte låt.

- Jeg gikk ut med stil, sa Gunnhild Sundli da hun røk ut av «Stjernekamp».

Nicoline startet med «Black Widow» (Iggy Azalea feat. Rita Ora) fra årets hiphop-program, fortsatte med «No Suitcase» av Simen Eriksrud, Espen Berg, Sinead Harnettm og avsluttet med finalelåta «Ghost» av Ella Henderson.

- Den perfekte popstjerne

Dommerne var helt over seg over innsatsen hennes.

- Du gjør den bedre enn Iggy. Jeg er superimponert. Ferdig snakka, sa rap-artist og hiphop-dommer André Hadland om «Black Widow».

Mona B. Riise syntes hennes versjon av «Ghost» var helt utrolig.

- Dette er Nicoline slik du er blitt - den perfekte popstjerne! sa hun.

Dette er første gang en mann vinner «Stjernekamp». I de fire tidligere utgavene har det utelukkende vært kvinner i finalen.

Nicoline og Knut Anders fikk gode tilbakemeldinger fra dommerne på alle seks låtene. Her fra åpningsnummeret. Foto: NRK