Kari Rueslåtten er ikke fremmed for store konserter, heller ikke for Sverresborg arena – der hun tidligere både har sunget med Åge Aleksandersen og som en av tre vokalister i The Sirens.

Men dette var sammen med band designet for store formater. Hennes solorepertoar er tilpasset mer intime settinger. Kari Rueslåtten hadde derfor med rytmeseksjonen i bandet Johndoe, Stian Lundberg og Øystein Eide, i tillegg til sine to faste medmusikere, Jostein Ansnes og Frode Flemsæter, og hun hadde tilpasset repertoaret etter anledningen.

De spilte den mest rocka delen av hennes låtkatalog, og så kan man si at det ikke nødvendigvis innebærer at oppvarmingssettet ble så veldig rocka.

Men det var veldig fint. Rueslåtten har en fantastisk flott stemme. I tillegg har hun en rekke gode låter å velge blant fra en lang karriere, og trommis Stian og bassist Øystein fant som ventet fint frem, og forsterket den naturlige tonen i Kari Rueslåttens musikalske univers.

Bare avslutningslåten «Gone» skilte seg ut i så måte, der bruker Rueslåtten stemmen på en annen og mer direkte måte, og bandet drev temperaturen opp. Gitarist Jostein Ansnes viste at han ikke helt har glemt den høyelektriske siden av sitt gitartalent.

Det fungerte veldig bra, og hadde det improviserte bandet hadde enda bedre tid til å øve inn et nytt repertoar, så kunne nok spennet i konserten blitt enda videre.

Åpningen «Battle Forevermore», den eneste norskspråklige låten «Spindelsinn» og «Other People Stories» utgjorde høydepunkter i et vennlig og fint sett.

Å spille oppvarming for langt større artister er ikke alltid en like positiv opplevelse. Oppvarmingsartister kan risikere å kjempe mot både lav og dårlig konsertlyd og et uinteressert publikum.

Her fungerte lyden bra, og publikum var vennlige og for en stor del lyttende. For veldig mange av dem var Kari Rueslåtten et nytt bekjentskap, for mange ga nok konserten mersmak. Selv om en svært, svært, svært stor del av fokuset på en A-ha-konsert er nettopp A-ha. Oppvarmingsartisten er og blir en som spiller for publikum mens de venter på noe annet.

Anmeldt av OLE JACOB HOEL

Dette spilte Kari Rueslåtten:

1. Battle Forevermore

2. Spindelsinn

3. As the Evening Falls

4. Dance with the king

5. Exile

6. The Harbour

7. Other Peoples Stories

8. Gone

Skapte stemning: Kari Rueslåtten varmet opp for A-ha på Sverresborg Arena onsdag kveld. Foto: Helene Mariussen, Adresseavisen