Det blir afterski og oktoberfest på Solsiden hele året, og det er dansker som står bak. Heidis Bier Bar overtar lokalene der Brukbar / Blæst hadde tilhold.

Det danske selskapet driver ølstuer i flere danske byer, samt i Oslo og Drammen. De reklamerer med stort utvalg av utenlandsk øl, bord til å danse på og personale kledd i tyrolerdrakt. De tilbyr også utdrikningslag der en vordende brud eller brudgom kan komme bak baren og få låne lederhosen eller den tradisjonelle kvinnedrakten.

I begynnelsen av oktober gikk konsertstedet på Solsiden konkurs etter nesten 20 års drift.

Witzøe gleder seg

- Vi gleder oss til åpning, sier Gustav Magnar Witzøe. Han er daglig leder i Solsiden AS som har inngått leiekontrakt med selskapet Rekom Norge som driver norske Heidis Bier Bar.

- Heidis er en kjempesuksess i Oslo og treffer godt i restaurantmarkedet i Trondheim. De skal legge vekt på god ølkultur og god mat, sier han.

Ifølge Witzøe er planen at Heidis Bier Bar åpner enten i fjerde kvartal i år eller første kvartal neste år.

Øl og dansing på bordet

På nettsiden til det danske restaurantselskapet heter det at Heidis tilbyr ekte atmosfære av oktoberfest og afterskiparty. De tilbyr også privatfester og nevner spesielt nyttårsaften og utdrikningslag.

« Personalet er i ekte Oktoberfest utkledning, musikken er en god blanding av dansbare hits og bordene tåler at du danser på dem!» heter det på nettsiden til baren i Oslo. De skriver at de tilbyr festlig musikk og god atmosfære for å skape en super kveld. Det står derimot ingenting på nettsidene om hvilken mat som blir servert. Men de skal ifølge egne nettsider, ha god mat og servering ved bordene som det altså blir understreket at du kan danse på.

I Trondheim er det Uka som har tradisjon for å arrangere oktoberfest.

foto
Afterski på dansk: Her skal det bli øl, dansing på bordene, afterski, oktoberfest og tyrolerdrakter. Foto: Glen Musk, Adresseavisen
foto
Slik markedsfører Heidis Bier Bar seg. Det danske selskapet har to ølbarer i Norge fra før. Nå kommer den tredje på Solsiden. Foto: SKJERMDUMP