Natt til onsdag norsk tid spiller Astrid S på konsertstedet Velvet Underground i Toronto, hennes første konsert på en verdensturné som omfatter elleve konserter i USA og Canada, elleve i Norge, ti i resten av Europa og tre i New Zealand.

Andre turné i minus

I et intervju med VG, sier trønderen at turneen ikke kommer til å gå i pluss. Hun tror mange blir overrasket av hva det koster å være artist på veien, og at berømmelse ikke nødvendigvis betyr store inntekter.

- Mange ser nok for seg at det økonomiske bildet er litt annerledes. Men for min del handler denne delen av min karriere mye om investering og å bygge, sier hun til VG.

Det blir første gang Astrid turnerer som hovednavn. I 2016 var hun på verdensturné som oppvarmer for Troye Sivan - også den gikk i minus, turneen kostet Astrid S-teamet over en million å gjennomføre.

- Morsomt, skummelt og lærerikt

- Jeg gleder meg veldig. Det er ikke hele verden og det er ikke den aller lengste turneen. Men det er min første, og jeg tipper det kommer til å bli skikkelig morsomt, litt skummelt, litt slitsomt og veldig lærerikt, sa Astrid til Adresseavisen i starten av september.

Listetopp i bagasjen

Turneen stopper også innom Trondheim og Uka den 25. oktober. Det blir første gang hun spiller i Studentersamfundet.

- Jeg har aldri vært der før, jeg vet ikke engang hvordan det ser ut. Men det er absolutt en milepæl i karrieren å få spille der. Og det blir morsomt å spille på Uka. Trondheim er jo hjembyen min, selv om jeg vokste opp noen mil utenfor. Nå studerer mange av vennene mine i byen, så det blir en spesiell konsert.

Astrid S er for tiden aktuell med singelen «Think Before I Talk». Den er hennes første topplassering på VG-lista, og ligger også som den meste spilte sangen blant norske Spotify-brukere.