Stolt av Kaizers: Janove Ottesen er ikke lei av å få spørsmål om bandet som i dag er lagt på is.

- Hva skal du gjøre i Trondheim?

- Jeg og bandet mitt skal spille et fint rockeshow på Byscenen. Vi skal få vist oss fram, slik at folk vet hva de har i vente når vi besøker Pstereo i sommer.

- Spiller du fortsatt på oljefat?

- Nei, det har jeg lagt helt bort. Det var et instrument som var synonymt med Kaizers Orchestra. Jeg ville gjøre noe nytt.

- Hvor fikk dere oljefatene fra?

- Vi var sponset av Statoil, og de leverte to fat til hver eneste konsert.

- Det nyeste soloalbumet ditt heter Artisten & Marlene. Hvorfor det?

- Jeg er løst inspirert av den russiske danseren Rudolf Nurejev og navnet til sangeren Marlene Dietrich. I min fortelling er også Marlene danser. Hun og Rudolf blir ungdomskjærester, og de blir til slutt noen av verdens beste dansere. Det blir en historie om balansegangen mellom kunsten, ambisjonene og kjærligheten.

- Hva er forskjellen på dette albumet og den musikken dere laget i Kaizers Orchestra?

-Vi høres hakket mer moderne ut. Musikken på albumet mitt ligner mer på det jeg selv hører på. Det er litt mer pop, rock, rap og R'n'B. Jeg blander som alltid sjangere, men denne gangen framføres det av et nytt band, med andre instrumenter. Likevel, jeg er jo den samme låtskriveren og vokalisten som jeg alltid har vært. Det er snakk om små nyanseforskjeller, så for mange vil den nye musikken min sikkert høres ut som Kaizers Orchestra.

- Kaizers Orchestra spilte sin første konsert i Trondheim på Blæst. Husker du noe fra den konserten?

- Det var bra. Trønderne var sjokkerte over det som kom.

- Er du lei av å få spørsmål om Kaizers Orchestra?

- Det har vært noen spørsmål om Kaizers, men det er jo bare naturlig. Det er et stort og flott band som har gjort det bra. Jeg er jo stolt av det jeg har fått til der.

- Hva gjør du når du ikke driver med musikk?

- Jeg har en irsk ulvehund som jeg og min fru liker å ta med ut i skogen og på fjellet. Også liker jeg Barcelona og Manchester United. Om de spiller, må jeg følge med.

- Noe du samler på?

- Jeg samler ikke på noe spesielt, det eneste måtte være kaffekopper. Om jeg finner en fin kopp, så kjøper jeg den. Jeg har godt over 100 kaffekopper stående i huset. Om jeg får gjester, er det spennende å se hvilken kaffekopp de velger. Det sier kanskje noe om dem som mennesker.

- Hvordan ser favorittkoppen din ut?

- En mellomstor kopp, som kan romme en trippel espresso.

- Hva kjennetegner en fin kaffekopp? Har den et motiv?

- Det er veldig sjelden motiv på koppene. Det er mer formen som interesserer meg. Og den må ligge godt i hånda.

- Hva skal du gjøre i tiden framover?

- I sommer spiller vi på en festival eller to hver helg. Jeg skal også spille inn musikken til en musikal på Rogaland Teater. Det blir en barne- og undomsmusikal forfattet av Tore Renberg.

- Er Kaizers Orchestra lagt på is for godt?

- Det er vel lagt på is helt til isen smelter. Bandet er som en bjørn som har gått i hi. Vi har tatt en pause, men det finnes ingen planer om å vekke bandet opp igjen fra dvalen. Nå vil jeg holde på med mine egne ting i noen år framover.

Les intervjuet med spåmann Henning Hai Lee Yang: - Jeg er mer synsk enn Snåsamannen