Onsdag klokken 09.00 ble billettene til Highasakites norgesturné lagt ut for salg. Noen minutter senere var så godt som alle konsertene utsolgt.

De 1000 billettene til bandets konsert i Storsalen i Samfundet ble revet vekk på under ett minutt. Det samme skjedde i Sogndal. I Bergen og Ålesund var billettene vekke etter 10 minutter.

Litt senere var billettene til Bodø og Kristiansand også utsolgt.

- Det er helt vilt, jeg har aldri opplevd maken! Det har kokt over hele Norge, og flere billettsystem har krasjet, sier Eirik Søreide i Polar Artist.

- Kjempehappy

Søreide sier billettene til konserten i Oslo Spektrum solgte veldig godt på forhåndssalget tirsdag, men han har ikke mottatt rapport på det offisielle salget onsdag ennå.

Oslo Spektrum har en kapasitet på 10 000, og konserten finner sted 18. mars til neste år.

- Vi er kjempehappy, dette har gått over all forventning. Nå jobber vi med å sette opp ekstrakonserter, sier Søreide.

Ekstrakonsert også utsolgt

Klokken 11 onsdag formiddag la Samfundet ut billetter til ekstrakonsert dagen etter den første konserten, lørdag 15. oktober. Disse billettene ble også revet vekk på minutter.

I tillegg blir det i hvert fall ekstrakonserter i Bergen, Bodø og Ålesund, kanskje også flere plasser, sier Søreide.

- Hvorfor er interessen for bandet så stor akkurat nå?

- For det første leverer de et sinnssykt liveshow, som de har gjort på noen utvalgte viktige festivaler i sommer. De har ikke spilt seg ihjel etter den forrige platen. Og så må man ikke glemme at det er et utrolig populært band i utgangspunktet, med norgesrekord på VG-lista for det forrige albumet. De er Norges mest populære band akkurat nå, sier Søreide.

Fikk sekser på Pstereo

Highasakite har hatt en hektisk festivalsommer, med konserter både på Øya, Pstereo, Glastonbury, Roskilde, Latitude, Bergenfest og Parken.

«En nær perfekt konsertopplevelse», konkluderte vår anmelder etter konserten på Pstereo, og ga terningkast seks.

Før konserten i Spektrum legger Highasakite ut på en 18 konserter lang turné i USA og Europa. Det er også klart at bandet skal opptre under Nobelkonserten.