Konserten under Uka 25. oktober ble utsolgt på 11 minutter. Som «oppvarming» skal hun på en verdensturné som blant annet tar henne til New York, Los Angeles, London og Paris.

- Det er utrolig morsomt at det er så stor interesse, sier Astrid Smeplass, som også opplever stadig større suksess og stadig bedre listeplasseringer på sine singler.

Astrid begynner å få en diskografi å være bekjent av. Men er det ikke på tide å samle låtene i et album?

Tenker album neste år

- Ikke ennå, men jeg håper på å få til en utgivelse neste år. Jeg må få tid og rom til å skrive nye låter, og skape et helhetlig album. Skal jeg gi ut et album skal det være en helhet, og jeg vil ha nye låter, ikke bare noe sammenrasket, sier hun.

Sist fredag kom «Think Before I Talk» ut; og ettersom Astrid er kjent for å «bable i vei» i de forskjellige situasjoner, er det lett å anta at tittelen er et «note to self».

Det gjelder å være seg selv

- Ja, det kan du godt si, ler Astrid. Men når det gjelder den offentlige personen Astrid S har hun hittil ikke sagt noe hun angrer på, og har ingen planer om å slutte å «bable».

- Om det er snakk om min rolle som forbilde, så tenker jeg at man er et best forbilde ved på være seg selv fullt ut. Det er jo ikke spesielt farlig å si ting som ikke er så gjennomtenkt.

- Gjelder det også på sosiale medier?

- Jeg har jo en plan med å være der, vil at det skal være en arena der folk kan få bli mer kjent med meg. Men det ligger ikke noen strategi bak hver enkel posting, jeg pøser ut ting uten å tenke. Det den eneste måten jeg kan være på, sier Astrid.

Øver foran sin første verdensturné

Men når det gjelder karriereoppbygging er ikke mye overlatt til tilfeldigheter og spontane innfall. Her er stein lagt på stein, og snart er hun ved nok et stort delmål. I neste uke starter hun å øve med bandet foran høstens store turné med ti konserter i USA, fem i New Zealand og konserter London, Manchester, Amsterdam Paris, København og en rekke andre steder i Europa. Hennes første verdensturné som «headliner», på scener med publikumskapasitet fra 400 til 2000, starter midt i september.

- Jeg gleder meg veldig. Det er ikke hele verden og det er ikke den aller lengste turneen. Men det er min første, og jeg tipper det kommer til å bli skikkelig morsomt, litt skummelt, litt slitsomt og veldig lærerikt, sier Astrid som er tilbake til Oslo etter en langhelg hjemme i Rennebu.

Hjemme så lenge at hun rakk kjede seg

- Nå er det blitt sånn at jeg nesten bare er hjemme i høytider, jul og påske. Det var godt med en helt vanlig helg, og rørende at flere venner tok turen fra studieliv i Trondheim og hjem for å møte meg.

- Det ble både fjelltur og familiemiddager, jeg møtte mamma og pappa, besteforeldre og venner. Det var deilig å få roe helt ned, og til og med kjede seg litt. En perfekt oppladning til høsten, sier Astrid.

Neste gang hun kommer på våre trakter blir det for å holde konsert. På selveste Uka, i selve storsalen i Studentersamfundet. Det er en scene som betyr mye for mange, både publikummere og artister.

Aldri vært i Samfundet

- Men jeg har aldri vært der før, jeg vet ikke engang hvordan det ser ut. Men det er absolutt en milepæl i karrieren å få spille der. Og det blir morsomt å spille på Uka. Trondheim er jo hjembyen min, selv om jeg vokste opp noen mil utenfor. Nå studerer mange av vennene mine i byen, så det blir en spesiell konsert.

Selv har ikke Astrid hatt tid til studier. Hun har hatt en kometkarriere etter at hun var med i Idol som 16-åring. Fire år senere er hun en av landets mest populære artister, med en internasjonal interesse få kan matche.

Celine har flyttet inn

Om hun ikke studerer, begynner hjemmet på Frogner å minne om et studentkollektiv. Nå har Celine Helgemo flyttet inn sammen med Astrid og Julie Bergan. Celine skrev i sin tid MGP-jr-vinnerlåten «Bæstevænna» til bestevenn Astrid.

- Vi har hatt god kontakt i alle år, og det er utrolig hyggelig at hun har flyttet inn hos oss, sier Astrid.

Celine er i Oslo for å studere, men har nok fortsatt musikalske ambisjoner. Det blir sikkert liv og røre på nachspielene med tre glade vokalister samlet?

Ikke noe nachspielmenneske

- For å være ærlig har vi ikke hatt noe nachspiel der ennå. Jeg har hatt mye å gjøre, og så er jeg heller ikke noe særlig nachspielmenneske. Festing er ikke så høyt på prioriteringslisten, og når jeg gjør det, avslutter jeg en stund før nachspielet.

- Så da er det kanskje ikke så mye skandaler og glamour på turné heller?

- Vi er ganske langt fra et vilt turnéliv, det kan jeg love deg. Det går mest på Ludo, sier Astrid Smeplass.

foto
Varmer opp på verdenturné: Etter New York, London og Los Angeles er unnagjort, kommer Astrid Smeplass seg endelig til Studentersamfundet i Trondheim. Foto: Gitte Johannessen, NTB Tema