De nye tekstene til Hans Rotmo provoserer ikke coverbandetVømlingan, som har framført Rotmo-tekster i over 20 år.

- Musikalsk sett er det en spenstig versjon av «Dæven han ta».Og hvis vi tar bort teksten så er sangen veldig bra. Men jeg ble ikkekjempeprovosert av teksten heller, sier vokalist Terje Hilanmo i Vømlingan.

«Svarte telt» på «Eurotrua», den tredje samlingen som Hans Rotmo utgir digitalt med sitt nye prosjekt Trossetrua, eren ny versjon av «Dæven han ta» fra 1974. Det var en kjernelåt i Vømmøl-tematikken, som var en reaksjon på desentralisering og industriromantikk. Og er en låt Vømlingan har spilt utallige ganger.

- Modig av ham

Hilanmo mener at Rotmo adresserer problemstillinger og betentetemaer i samfunnet som andre ikke tør peke på.

- Sånn sett er det modig av ham. Det er kunstneren sin jobbå peke på elefanten i rommet, så kan man alltids diskutere i etterkant omelefanten er noe å bry seg om, eller om man sa de riktige tingene da elefantenble pekt på, sier han.

- Rotmo i kjent stil

Hilanmo mener at det som står i tekstenikke nødvendigvis er nøyaktig det Hans Rotmo mener, men at han har satt ting på spissen.

- Den politiske korrektheten vi søker balanserer på en tynn linje. Vi må hele tiden passe på at vi ikke tråkker på noen tær. Men dette er noe Rotmo i kjent stil har gitt faen i. Og jeg er enig i det han skriver om at man ikke skal haså mye meninger om integrasjonspolitikken før man blir kalt en rasist eller enlandsforræder, sier Hilanmo.

Det er likevel ikke sikkert at «Svarte telt» havner påVømlingans spilleliste med det første.

- Det er mer vår stil å bruke den originale versjonen av«Dæven han ta». I tillegg har vi andre låter vi må tenke på i anledningVømmølåret 2014, sier han.